kozan.gr: Εν αναμονή των εξελίξεων για τη συνένωση Τ.Ε.Ι. και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης (Βίντεο)

29 Οκτωβρίου 2018
21:03

 

Συζήτηση-Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο και το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, το βράδυ της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου.

Το ζήτημα της συνένωσης των δύο Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της περιοχής απασχόλησε τη συνεδρίαση, καθώς όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, «Πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα της περιοχής και κυρίως να δούμε τους κινδύνους. Αν έχουμε ιδρύματα τα οποία δεν είναι ισχυρά, δεν είναι βιώσιμα, τότε οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί». Ο κ. Ιωαννίδης επίσης υπογράμμισε πως «Δυστυχώς ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ μας, αλλά λειτουργεί εις βάρος μας. Ο κάθε ένας που συμμετέχει σε αυτό το διάλογο, από τη θέση που έχει, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Με τη σειρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, διαπίστωσε πως «Η περιοχή μας χρειάζεται ισχυρή παρουσία Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς όπως είναι γνωστό βιώνει μια κατάσταση αποβιομηχάνισης, ύφεσης και συρρίκνωσης».

Ακολούθως, τις θέσεις τους για το εν λόγω ζήτημα εξέφρασαν και οι Πρυτάνεις των δύο Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με τον κ. Αντώνη Τουρλιδάκη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να τονίζει πως «Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την υπάρχουσα χωρική κατανομή ώστε να μην υπάρξει απώλεια επιστημονικού δυναμικού και από πλευράς καθηγητών αλλά και φοιτητών. Σε αυτό υπάρχει συμφωνία και η πρόταση [των δύο ιδρυμάτων] είναι κοινή και συγκεκριμένη»

Επιπλέον ο Πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, Στέργιος Γκανάτσιος, ανέφερε πως «Εμείς έχουμε κάνει από κοινού μια πρόταση με το Πανεπιστήμιο, που αναφέρεται σε έναν αριθμό 25 τμημάτων άμεσης λειτουργίας και σε βάθος χρόνου 30 τμημάτων. Η πρόταση έχει σταλεί στο Υπουργείο και αναμένουμε να κάνει το επόμενο βήμα».

Σε κάθε περίπτωση η εν αναμονή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να δρομολογήσει τις εξελίξεις στο ζήτημα.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.