Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ Νοσοκομείου Κοζάνης: “Δεν συμμορφωνόμαστε προς τας υποδείξεις” – Δεν υπογράφουμε τη φίμωση μας !!!

11 Νοεμβρίου 2018
19:58
Κανένα σχόλιο

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου Κοζάνης – Πτολεμαΐδας σε περίπτωση που η διοίκηση του νοσοκομείου αποπειραθεί να εφαρμόσει το ρητό «τα εν οίκω μη εν δήμω» και να φιμώσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει και αντιδρά στα προβλήματα του χώρου εργασίας!

Ο λόγος για την υπεύθυνη δήλωση που έφτασε τις προηγούμενες μέρες στα χέρια μας και έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις.

«Δεσμεύομαι να τηρήσω πλήρη εχεμύθεια αναφορικά με τις εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν το νοσοκομείο, την οργάνωση και λειτουργία του, τη υλικοτεχνική υποδομή του, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του … Κάθε σχετική πληροφορία που υποπίπτει στην αντίληψή μου και δεν έχει κοινοποιηθεί δημοσίως από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, δεν θα το κοινοποιήσω με οπουδήποτε τρόπο ή μέσα» αναφέρει η υπεύθυνη δήλωση που κυκλοφόρησε.

«Δεν θα φωτογραφίζω, δεν θα βιντεοσκοπώ, δεν θα προβώ σε αποκαλύψεις ή σχόλια , δεν θα κοινοποιώ κανένα αρχείο του νοσοκομείο», ζητά το έγγραφο αυτό από τους εργαζόμενους ως ερμηνεία της κοινοτικής οδηγίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Αν τα παραπάνω δεν είναι ωμή παραβίαση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, τότε αλήθεια τι είναι; Κατάπτυστο το κείμενο που παραπέμπει σε άλλες εποχές… περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και διώξεων όσων «δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις».

Ακόμα κι αν δεν υφίσταται η εγκυρότητα του εγγράφου, ακόμα κι αν δεν ισχύει, όπως ισχυρίζεται ο διοικητής του νοσοκομείου, είναι αδιαμφισβήτητο το εξής δεδομένο: Αυτή τη στιγμή η διοίκηση του νοσοκομείου αναζητεί νομικό σύμβουλο για να μπορέσει να συντάξει ορθότερα τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων ενός νοσοκομειακού ιδρύματος.

Και ρωτάμε: ποια η αναγκαιότητα να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα του νοσοκομείου, δηλαδή οι πληροφορίες που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του νοσοκομείου; Τι φοβάται η διοίκηση από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει- κατά τα λεγόμενά της- την εύρυθμη και σε ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργία του νοσοκομείου;

Δε μας εκπλήσσουν όλα τα παραπάνω. Από τη στιγμή που εντείνεται η εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, από τη στιγμή που το νοσοκομείο λειτουργεί όλο και πιο κοντά στα πρότυπα της «αυτοτελούς επιχειρηματικής μονάδας» με επιδείνωση των όρων και συνθηκών εργασίας, προφανώς και η διοίκηση – η κάθε διοίκηση- χρειάζεται πειθήνιους εργαζόμενους που δε θα αντιδρούν και δε θα σηκώνουν κεφάλι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δουν τη μεγάλη εικόνα. Να σκεφτούν το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται αυτή η στόχευση της διοίκησης, με όποιον τρόπο κι αν εκφραστεί τελικά. Να αντιδράσουν όχι μόνο σε αυτή την ενέργεια εκ μέρους της διοίκησης αλλά και στα συνολικότερα προβλήματα του νοσοκομείου, που είναι απόρροια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προς την κατεύθυνση αυτή είναι η συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 10:30 Πεζόδρομος Κοζάνης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.