Με έντονο το ενδιαφέρον, όχι μόνο των μελών και φίλων της Δράσης αλλά και πλήθους απλών παρατηρητών, ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο WyndhamGrand στην Πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα, το 5ο τακτικό συνέδριο της Δράσης με κεντρικό θέμα «Για μια ανοικτή κοινωνία, στους θεσμούς, στην παιδεία, στη δημιουργία».

Πέραν των τυπικών αρχαιρεσιών σχετικά με διάφορα διαδικαστικά θέματα, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλήθος εισηγήσεων από σημαντικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ιδρυτής της Δράσης Στέφανος Μάνος, ο πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, η Άννα Διαμαντοπούλου και πολλοί άλλοι.

Πρόεδρος του συνεδρίου ήταν ο κύριος Διονύσης Γουσέτης, μέλος της διοικούσας επιτροπής της Δράσης, ενώ είχα την εξαιρετική τιμή να συμμετέχω κι εγώ προσωπικά στο προεδρείο.

Η Δράση επέλεξε εδώ και δύο χρόνια να στηρίξει, όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές, τη Νέα Δημοκρατία και να συνεισφέρει ταυτόχρονα στην προσπάθεια διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων των κόμματων, φορέων και προσωπικοτήτων που ανήκουν στον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό και πραγματικά προοδευτικό χώρο, για την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών του 2019, απόφαση που επικυρώθηκε και επισήμως στο συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή της κεντρικής επιτροπής της Δράσης η οποία θα λειτουργήσει εις το εξής ως θεματοφύλακας των ιδεών μας καθώς η συνεργασία με τη ΝΔ συνεπάγεται την αναστολή της ανεξάρτητης κομματικής μας δραστηριότητας.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά όλους τους φίλους και τα μέλη της ΔΡΑΣΗΣ που για τρίτη συνεχόμενη θητεία μου εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους και με εξέλεξαν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Για όσους ενδιαφέρονται για τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 5ο Τακτικό συνέδριο της Δράσης μπορούν να τις βρουν αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.drassi.gr/index.php?id=7000 .

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθεί την πολιτική μου δραστηριότητα στη Δ. Μακεδονία, η επίσημη σελίδα μου στο facebook βρίσκεται στο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/dksiolios/Επίσης διατηρώ το προσωπικό μου ιστολόγιο στη διεύθυνση www.siolios.gr για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να διαβάσει αρθρογραφία μου ή να μάθει κάτι περισσότερο για μένα.