Η πονηριά του κ. Τσίπρα (του Γκουντιού Β. Γιάννη)

17 Ιανουαρίου 2019
22:16

 

Ο κύριος πρωθυπουργός στρίμωξε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνοντας τηλεοπτική αντιπαράθεση για το Σκοπιανό.

Ο κύριος Μητσοτάκης αιφνιδιάστηκε πλήρως και δέχθηκε την επόμενη μέρα την πρόκληση ακολουθώντας ασθμαίνοντας.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η αντιπαράθεση ευνοεί τον κύριο Τσίπρα όχι τόσο γιατί έχει πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων όσο για το γεγονός ότι ενώ ο πρώτος έχει ξεκάθαρη θέση για το ονοματολογικό, ο δεύτερος δεν ξεκαθάρισε ποτέ με σαφήνεια τη θέση του παρότι είναι κοινό μυστικό ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, δηλαδή Βόρεια Μακεδονία ή κάτι παρόμοιο.

Έτσι ο κύριος Τσίπρας θα καταφέρει είτε να εκθέσει τον κύριο Μητσοτάκη, είτε θα τον αναγκάσει να παραδεχθεί τη σύνθετη ονομασία ταμπουρωμένος πίσω από την εθνότητα και τη γλώσσα και μόνο. Επίσης, ο κύριος πρωθυπουργός ελπίζει να πείσει τον ελληνικό λαό αφού θα έχει το προβάδισμα στην κουβέντα. Μόνη διέξοδος του κυρίου Μητσοτάκη είναι να επιμείνει σε όνομα που δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του. Στην περίπτωση αυτή θα δραπετεύσει από την παγίδα του κυρίου Τσίπρα άλλα θα είναι ανακόλουθος της ίδιας του της γραμμής.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν δύο θα είναι οι χαμένοι της τηλεαναμέτρησης και μια η παράπλευρη απώλεια.

Πρώτα – πρώτα ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος πρέπει να απολύσει όλη την επικοινωνιακή του ομάδα αν δεχθούμε ότι ο ίδιος «το έχει», γεγονός που πολύ αμφιβάλω. Μικρό το κακό.

Μεγάλη χαμένη όμως θα είναι η Μακεδονία. Γιατί δεν θα βρίσκεται κανείς εκεί για να υπερασπιστεί με αξιοπιστία (δυστυχώς αρκετοί την έχασαν τον τελευταίο χρόνο) την συντριπτικά επικρατούσα άποψη του ελληνικού λαού που απαιτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε όλες τις μορφές και γλώσσες στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου, κατασκευασμένου από Αμερικανικά (για γεωστρατηγικούς λόγους) και Γερμανικά (για γεωοικονομικούς λόγους) συμφέροντα.

Παράπλευρη απώλεια η δημοκρατία μας γιατί κανείς από τους δύο δεν μιλά για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ.

Λάμπει μέσα μου κείνο που αγνοώ. Μα ωστόσο λάμπει (Ελύτης).

Γκουντιός Β. Γιάννης

27 σχόλια

  • Ελλείψει επιχειρημάτων, οι ακραίοι πολέμιοι της Συμφωνίας καταφεύγουν στην ηθική ή και έμπρακτη απόπειρα τρομοκράτησης…

  • Είσαι από αυτούς που έβαλε το στυλό στα χέρια του Τσίπρα. Αντί σκέψεων και κριτικής……θα περιμέναμε την απολογία σου. Η παράσταση συνεχίζεται !!!!!!

    • 1. ΞΥΠΝΑ. ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ.
      2. ΕΠΙΣΗΣ ΞΥΠΝΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ 1992 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ? ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΑ ΒΡΉΚΑΝ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ

  • Τον έχουμε συνηθίσει τον Μητσοτάκη να φεύγει ηττημένος από τη Βουλή, αλλά σαν το χθεσινό ρεζιλίκι που έπαθε δεν υπάρχει δεύτερο.

    Το χθεσινό ρεζιλίκι του Μητσοτάκη συνέβη για τρεις προφανεστατους λογους:
    1. Ο Τσίπρας είναι χαρισματικός ομιλητής
    2. Τα επιχειρήματα του Τσίπρα είναι πιο πειστικα (άσε που ο Μητσοτάκης δεν έχει επιχείρημα τα άλλα μόνο κραυγάζει)
    3. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ λιγος.

    • 1 άλλο κανάλι στην Λαπωνία έβλεπες εσύ?
      2 χαρισματικός ο Τσίπρας?
      3 περισσότερο για Πινόκιο με αριστεριστικες εμμονές θα τον έλεγα…
      4 ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός προσπαθεί να πολωσει το κλίμα για μαντρωσει εσάς και τους ομοίους σας…

      • 1. Έβλεπα το κανάλι της ελληνικής Βουλής. Ο Σκάι δεν ξέρω πως μετέδωσε (διαστρεβλωσε) τα γεγονότα
        2. Πολυ ανώτερος από τους 5 – 6 τελευταίους πρωθυπουργούς. Ούτε με κυαλι δεν τον βλέπουν
        Αν ψάχνεις για Πινόκιο ρίξε μια ματιά εκεί που λέει σαμαράς. Είναι συνώνυμα
        4 μάλλον παίρνεις γραμμή από τον Μητσοτάκη που εδώ και 4 χρόνια τον βλέπει υπό προθεσμία. Δεν βαρεθήκατε ακόμη. Γιατί εμείς σας βαρεθήκαμε.

        • πρεπει φιλε μου να κυκλοφορήσεις και λίγο μεσα στον κοσμο… Ειναι γενικη διαπιστωση πως μεσα στην χαρισματικότητα του ο ανωτερος πρωθυπουργός άλλα λεει και άλλα κάνει … αυτος λεει πως ειναι για το καλό μας βέβαια .. λιγη μπέσα όμως δεν θα μας έβλαπτε…

    • Στα προβλεπομενομενα στην συμφωνία :
      Μακεδονικος Λαός
      Μακεδονικη Γλώσσα
      ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ,

      Άκουσες επιχειρήματα από τον Τσιπρα;

      • Ποτέ πρόλαβες και υιοθετησες την εξυπνάδα με το Μακεδονικό λαό. Η Πειραιώς χθες την εφηύρε.
        Ας πάει ο Μητσοτάκης στο ντιμπέιτ για να δούμε ποιος έχει επιχειτηματα και ποιος όχι.

    • Ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, ο Τσίπρας επιβιώνει κάνοντας παιχνίδι αντιπαλότητας με το ακέφαλο σώμα της ΝΔ.

      Ο πρωθυπουργός μας, γελά κι αν ακόμα γύρω μας δεν υπάρχει τίποτα που να γεννά ευφροσύνη. Γελά, γιατί απλώς κατορθώνει να μας περιγελά.

      • Δηλαδή ο κωστάκης καραμανλής και ο γιωργάκης παπανδρέου ήσαν πετυχημένοι; περίεργη άποψη έχεις για το τι σημαίνει πετυχημένος.

  • Η ΑΠΌΛΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΆΝΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΊΞΑΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΣΕΙΣ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΉΣΑΤΕ ΟΡΘΙΟ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΈΨΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΊΑΣ. ΤΏΡΑ ΔΗΘΕΝ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ!

    • Πριν γράφεις κάτι να διαβάζεις και τα προηγούμενα.
      Με κεφαλαία λοιπόν: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ και μάλιστα ΝΩΡΙΣ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ

      • Και ο Καμμενος παραιτηθηκε. Και τι εγινε; Οταν τους στήριζε ο Γιάννης δεν ήξερε τα πιστεύω τους; Αλλά ακόμα και αυτό το κείμενο είναι υποστηρικτικο για τον Τσίπρα. Δεν το βλέπεις ρε εξυπνάκια; Τον Γιάννη δηλαδή τον ενδιαφέρει αν στριμωχθηκε ο Μητσοτάκης; είπαμε, λίγη ΝΤΡΟΠΗ!!!

        • Δεν κατάλαβες τίποτα.
          Ο Γιάννης καταγγέλλει σαφώς την παγίδα που έστησε ο Τσίπρας στον Κυριάκο σκοτώνοντας ταυτόχρονα τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία. Για ποια υποστήριξη μιλάς. Μάλλον δεν τον ξέρεις.

  • Πάντως οι ψηφοφόροι της ΝΔ αντιδρούν λυσσαλέα στην Ονομασία Βόρεια Μακεδονία αλλά κάνουν γαργάρα το πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ; Αυτό λέει ο Μητσοτάκης; και τέλος πάντων αφού είναι ένθερμος υποστηρικτής της ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό τι ονομασία επιθυμεί; φούφουτους όπως λέει η Ντόρα Μπακογιάννη;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.