Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Όλγας Γεροβασίλη στην Σχολή Πυροσβεστών: “Σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού”

27 Φεβρουαρίου 2019
15:20
Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα 27-02-2019 κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη στην Σχολή Πυροσβεστών Εορδαίας Κοζάνης. Για άλλη μια φορά η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται. Η συνταγή δοκιμασμένη και για αυτούς που την εφαρμόζουν επιτυχημένη. Το αστυνομικό προσωπικό μπαίνει ανάμεσα από τους πολίτες και την κυβέρνηση, η οργή εκτονώνεται πάνω στα κράνη, τις ασπίδες και τα κεφάλια των αστυνομικών και η ζωή συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ υπάρχουν τραυματίες πολίτες και αστυνομικοί ( 4 συνάδελφοι) Έχουμε εκφράσει πολλάκις την άποψή μας για τη σχέση που πρέπει να έχει η Αστυνομία με τους πολίτες. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι ιερός σε μια δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται μέσο εκτόνωσης της οποιασδήποτε πολιτικής πίεσης. Είμαστε υπηρέτες της Δημοκρατίας και όχι πραιτωριανοί, όπως πλέον μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού μας κατηγορεί. Δε θα αναφερθούμε εκτενώς στα όποια επιχειρησιακά λάθη έγιναν. Αυτά διασαφηνίζονται μέσα από υπηρεσιακές διαδικασίες. Το μόνο που θα επισημάνουμε είναι ότι όταν διατίθενται 200 και πλέον αστυνομικοί (που τη δεδομένη στιγμή θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας) για την επίσκεψη της υπουργού, έχουμε την απαίτηση τουλάχιστον η διαχείρισή τους να γίνει ορθολογικά ώστε να προστατεύονται οι πολίτες και οι αστυνομικοί. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν δικαιώνει κανέναν. Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού.
Ο Πρόεδρος Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ
Ο Γενικος Γραμματέας  Νικόλαος Πεσλής

28 σχόλια

        • υποκριτικη στο φουλ. αντικυβερνητικη στο φουλ
          καμια αντιστοιχη ανακοινωση στο τρομερο ξυλο επι σαμαρα και παπανδρεου
          στο τρομερο ξυλο στους φοιτητες στους συνταξιουχους στους εργαζομενους που διεκδικουν
          αλλα βεβαια οι ενστολοι τα αναδρομικα τα πηραν….

          ειναι ντροπη μια ανακοινωση καθαρα κομματικη

          αληθεια ρε παιδια ποσο ειναι το ποσοσστο που βγαζουν τα ειδικα εκλογικα τμηματα που ψηφιζουν οι αστυνομικοι σε νδ κα χα;;;

      • Πολύ σωστά λέτε, εναντίον του ελληνικού λαού τα πολλά αναδρομικά που πήρανε μόνο οι ένστολοι, ενώ ο κόσμος πεινάει

        • Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Σύγκριση δεν ήθελες;Όρίστε.Δώσε το αντίστοιχο παράδειγμα.Εκτός κι αν τα πολλά χημικά σε βλάψαν στη μνήμη αγωνιστή μου εσύ.

  • Ένα μεγάλο εύγε στον Πρόεδρο στον Γενικό Γραμματέα και σε όλα τα μέλη του σωματείου για την ανακοίνωση!!!!!
    Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ κύριοι ανήκει στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, και όχι στην εκάστοτε κυβέρνηση….να το καταλάβετε αυτό!!!!!!

  • Κύριοι δεν είστε άμοιροι ευθυνών. Προφανώς είστε υποχρεωμένοι να εκτελείτε αδιαμαρτύρητα τις εντολές, αλλά όχι να δείχνετε υπερβάλοντα ζήλο χτυπώντας απρόκλητα και μάλιστα στο κεφάλι ειρηνικούς διαδηλωτές. Όσον αφορά τους τραυματισμούς αστυνομικών στους οποίους αναφέρεστε, απορώ πως τραυματίστηκαν. Αν υπάρχουν τραυματισμοί ένθεν και ένθεν σε διαδηλώσεις ήπιας μορφής σαν την σημερινή, κάτι δεν γίνεται σωστά.

  • Αν τραυματιζονταν μόνο πολίτες θα έλεγες ότι η Αστυνομία είναι χούντα και δέρνει αθώους πολίτες, αν τραυματιζονταν μόνο Αστυνομικοί ότι η Αστυνομία είναι ανίκανη και αν εκπαιδευτή να επιβάλλει την ταξη… Τώρα που υπήρχαν τραυματισμοί αστυνομικών και πολιτών λες ότι κάτι δε γίνεται σωστά…. Όπως και να χει έχεις δίκιο ρε ελληναρα του Φρεντ ο καπουτσίνο… Κοιμήσου τώρα την εξυπνάδα σου την είπες..

  • Επί χούντας η αστυνομία για να ρίξει τόσο ξύλο, έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον 5-6 μήνες. Επί φασιστεράς του Τσίπρα και του συριζα, μία μέρα αρκεί.

  • Καταρχάς σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Μποδοσάκειου κανένας τραυματισμένος αστυνομικός δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οπότε η αναφορά σε τραυματισμένους αστυνομικούς γίνεται μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Αλλίμονο αν τραυματίζονταν αστυνομικός σε μια διαδήλωση σαν την σημερινή. Το μόνο περιστατικό είναι του τραυματισμένου συμπολίτη μας από αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη ενέργεια άντρα των μονάδων καταστολής. Επαναλαμβάνω ότι τραυματισμός είτε πολίτη είτε αστυνομικού σε εκδήλωση σαν την σημερινή είναι αδικαιολόγητος και υπάρχουν ευθύνες

    • ποια διαδηλωση ρε παιδια; μια παρεα ηταν!

      αληθεια για τον σακατεμενο διαδηλωτη που κοντεψε να πεθανει τον σεπτεμβρη του 2013 στην πλατεια γιολδαση βγαλατε ανακοινωση;;;;

    • Τι δηλώσεις περίμενες να κάνει ο διοικητής του μποδοσακειου αφού δεν τους πήγαν εκεί αλλά..
      Στο Μαματσειο στην Κοζάνη.. Ενημερώσου πρώτα και μετά γράψε…. Εσύ δημιουργείς εντυπώσεις..

  • Πραιτωριανοί είσαστε στη πλειοψηφία. Ποιό λαό υπηρετείτε; Στις Πρέσπες; Στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία; Δεν μιλάω για συνταξιούχους κλπ. Παραδώσανε κομμάτι της πατρίδας μας, της ιστορίας μας, και εσείς (ειδικά της Κοζάνης) βγάζατε ανακοινώσεις “τί καλά που διαχειριστήκατε τη κατάσταση” σαπιζοντας στο ξύλο Έλληνες πατριώτες. Οι αναρχοάπλυτοι σπάνε, καίνε, απειλούν, μπουκάρουν όπου γουστάρουν και δεν γίνεται τίποτα. Αν υπηρετείτε το λαό, αφήστε τις ασπίδες και μη χτυπάτε στα κεφάλια και με γκλομπ ανάποδα. Οτι χάνετε το λαϊκό έρεισμα, απο δική σας υπαιτιότητα είναι.

  • Οσοι Αστυνομικοί είστε σωστοί να παραιτηθήτε από τα ΜΑΤ και να αλλάξετε Υπηρεσία .

    Ζήσαμε παράλογο και υπερβολικό ζήλο από τα ΜΑΤ ! πολλές φορές !

  • Πολύ καλά τα λεν.Οι αστυνομικοί είναι στην υπηρεσία του πολίτη και κάνουν εξαιρετική δουλειά στην περιοχή μας.Δεν είναι εχθρικό στράτευμα να φυλάει τους λαομίσητους αριστερούς κοτζαμπάσηδες που ξεπουλάν τη χώρα.

  • Τι δηλώσεις περίμενες να κάνει ο διοικητής του μποδοσακειου αφού δεν τους πήγαν εκεί αλλά..
    Στο Μαματσειο στην Κοζάνη..Μάντεψε γιατί. . Ενημερώσου πρώτα και μετά γράψε…. Εσύ δημιουργείς εντυπώσεις..

  • Οι αστυνομικοί τραυματιστηκαν από τους συναδέλφους τους που ήταν πιο πίσω. Έτσι εξηγούνται οι τραυματισμοί στις πλάτες τους. Δείτε όλα τα videos που υπάρχουν καλύτερα.

  • Το όνομα Αλέξης Γρηγορόπουλος σας λέει τίποτα; τον κορκωνεα κανείς δεν τον έβαλε να κάνει τον στόχο. (Αλλά ούτε και τον καουμποη). Καμία ανακοίνωση δεν θυμάμαι να βγάλατε τότε.

  • Πάνε 15 άτομα να σπάσουν την διμοιρία η οποία αποτελείτε από 20 άτομα με πλήρη αξοπλισμο. Και θα έπρεπε να τους πούνε παρακαλώ περάστε συγνώμη που καθόμαστε 4 ώρες εδώ στημενοι και δεν επιτρέπουμε την είσοδο σε κανέναν το κάνουμε από βιτσιο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.