«Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» (η ομιλία του Τσιουκαρδάνη Νίκου στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Πολιτών του Βελβεντού, το Σάββατο 16 Μαρτίου)

20 Μαρτίου 2019
23:20
Κανένα σχόλιο

 

«…Το όνομά του, επειδή δε ζούμε στηριγμένοι πάνω στους λίγους παρά στους περισσότερους, είναι κυριαρχία του δήμου, δημοκρατία…».

Περικλέους Επιτάφιος (μετάφραση Ι.Θ. Κακριδή).

Το κείμενο που ακολουθεί, γράφτηκε και εκφωνήθηκε από τον υπογράφοντα και αποτέλεσε την εναρκτήρια τοποθέτηση – ομιλία στην Λαϊκή Συνέλευση των Πολιτών του Βελβεντού, της 16ης Μαρτίου 2019, που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών του Βελβεντού και πραγματοποιήθηκε σε ένα πλημμυρισμένο -κυριολεκτικά- από πολίτες «Μετόχι». Τη Λαϊκή Συνέλευση διηύθυνε τετραμελές προεδρείο της Οργανωτικής και Εκτελεστικής Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που αποτελούνταν από τους Μανώλη Στεργίου, Βάγια Μαλλού, Μαρίνα Κατσαντώνη και Νίκο Τσιουκαρδάνη.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, η τελευταία συνάντηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, στην οποία ομόφωνα πάρθηκε μία ιστορική απόφαση. Η απόφαση για την παύση της λειτουργίας της, δηλώνοντας παράλληλα πως αν και όποτε χρειαστεί ξανά σύσταση νέας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για οποιοδήποτε μείζον ζήτημα, η ομόθυμη συστράτευση και η αγωνιστική διάθεση των μελών της είναι δεδομένη.

Το κείμενο δημοσιεύεται αυτούσιο…

Φίλες και φίλοι, καλησπέρα…

«συλλογάται καλά όποιος ελεύθερα συλλογάται»

Ρήγας Φεραίος

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα σας καλωσορίζει στην αποψινή Λαϊκή μας Συνέλευση, όχι πια για σας ενημερώσουμε για την πορεία του αγώνα μας, ούτε για να σας ζητήσουμε την έγκριση για τη συνέχιση των προσπαθειών μας, την αρωγή και την υποστήριξή σας, όπως κάναμε στις δεκάδες Λαϊκές Συνελεύσεις που προηγήθηκαν.

Πολίτες του Βελβεντού, σας καλωσορίζουμε στην 1η Λαϊκή Συνέλευση του ανεξάρτητου Δήμου Βελβεντού! Η αυτονομία του δήμου μας από τις 6 Μαρτίου 2019, που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων η διάσπαση του υφιστάμενου Δήμου, είναι πια γεγονός!

Οι αγώνες και οι προσπάθειες που καταβάλλαμε αδιάλειπτα για εννιά ολόκληρα χρόνια, αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα, για την επανασύσταση, την ανεξαρτησία και την αυτονομία του δήμου Βελβεντού επιτέλους ευοδώθηκαν!

«Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία» είχε πει ο Κάλβος. Και εμείς το τολμήσαμε!

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους πολίτες του Βελβεντού που πίστεψαν, βοήθησαν και εμψύχωσαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» στον μακροχρόνιο αγώνα που δώσαμε.

Ευχαριστούμε συνάμα και όλους όσους -λιγότερο ή περισσότερο- βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια στην εκπλήρωση του στόχου μας. Ο αγώνας μας δικαιώθηκε.

Και, όπως είχαμε δεσμευτεί, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δρομολογήσουμε, συλλογικά και δημοκρατικά, όπως πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, όλες εκείνες τις ενέργειες και διαδικασίες που απαιτούνται για μια ομαλή μετάβαση σε μια νέα και ελπιδοφόρα περίοδο του Δήμου Βελβεντού!

Και είμαστε όλοι εδώ!

Καλωσορίζουμε ακόμα τον Περιφερειάρχη μας Θεόδωρο Καρυπίδη, τους βουλευτές ν. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμη Δημητριάδη και Γιώργο Ντζιμάνη, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλία Κάτανα και την εντεταλμένη σύμβουλο της Περιφέρειας Μαρία Καρυπίδου.

Σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία στη Λαϊκή Συνέλευση, γνωρίζοντας τις πάμπολλες υποχρεώσεις που έχετε αυτό το διάστημα.

Φίλες και φίλοι,

«Δεν είναι πολλές οι φορές που σταματάς την πορεία σου για να σκεφτείς πώς έφτασες μέχρι εδώ. Αναδρομικά και αντίστροφα, αποσπασματικά και με άλματα. Αναπόληση απότομη, σαν να προσπαθείς να καταλάβεις τι κουβαλάς και τι σε κουβαλάει…», λέει ο ποιητής.

Όχι, δεν θα κάνουμε αναδρομή σε γεγονότα και καταστάσεις που προηγήθηκαν. Σε γνωστές ή λιγότερο γνωστές πτυχές του αγώνα που όλοι μαζί δώσαμε.

Όμως, θα μας επιτρέψετε, φίλες και φίλοι, να σταθούμε σε ένα κομβικό και θεμελιώδους σημασίας γεγονός, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα.

Αυτό δεν είναι άλλο, από τη συγκρότηση τον Ιανουάριο του 2010 της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Φορέων και Πολιτών του δήμου Βελβεντού για την παραμονή, στην αρχή, του δήμου Βελβεντού ως αυτόνομου και ανεξάρτητου δήμου και στη συνέχεια για τον αγώνα για την επανασύσταση, την ανεξαρτησία και την αυτονομία του. Με την εντολή, την εξουσιοδότηση και την εμπιστοσύνη της Λαϊκής Συνέλευσης.

Εξάλλου, χωρίς την ύπαρξη των σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, με βάση την ισότιμη ανθρώπινη ιδιότητα, δεν νοείται «βιώσιμη ιστορική κοινότητα».

Όλοι οι Φορείς του δήμου Βελβεντού αλλά και δεκάδες πολίτες στρατεύθηκαν από την πρώτη στιγμή στην κοινή προσπάθεια, σε ένα μεγαλειώδη και πολύμορφο αγώνα, που, δυστυχώς, παρά τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα, παρά το πάθος όλων μας, δεν είχε αρχικά το αποτέλεσμα που όλοι προσδοκούσαμε. Το πώς και το γιατί, το μεγάλο «ΓΙΑΤΙ;» είναι τώρα πια λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας.

Όλα χαμένα λοιπόν; Απολύτως όχι. Η αισιοδοξία αρχίζει από τη σωστή ανάγνωση μιας απαισιόδοξης πραγματικότητας…

«Το να πέσεις δεν είναι τρομερό, το να μην προσπαθείς να σηκωθείς είναι ολέθριο», έλεγε ο Βίκτωρ Ουγκώ.

Υπάρχει κι ένα παλιό αναρχικό σύνθημα που λέει: «Μόνο οι τρελοί πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και όμως είναι οι μόνοι που τον αλλάζουν»…

Αυτό το γεγονός όμως, δηλαδή το γεγονός της απώλειας ή καλύτερα της βίαιης και χωρίς καμία λογική κατάργησης του δήμου Βελβεντού και ειδικά με τον τρόπο που έγινε, φανέρωσε από τι μέταλλο είμαστε καμωμένοι.

Λυγίσαμε αλλά δεν σπάσαμε!

Και οργανωθήκαμε. Μεθοδικά. Με πίστη στο δίκιο του αγώνα μας. Οπλιστήκαμε με υπομονή και επιμονή. Ανασυγκροτηθήκαμε και ξεκινήσαμε.

Έτσι, λοιπόν, η συλλογική δράση έλαβε νέα χαρακτηριστικά, όπως η οριζοντιότητα, η άμεση δημοκρατία, η αυτοοργάνωση. Πήραμε τις τύχες μας στα χέρια μας…

Θυμάστε, φίλες και φίλοι, τι λέγαμε: «Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν ξεκίνησαν»! Αν δεν πολεμήσεις σημαίνει ότι ηττήθηκες, έχεις ήδη ηττηθεί. Αν σταματήσεις να αγωνίζεσαι, είναι σίγουρο πως θα χάσεις. Αν συνεχίσεις, μπορεί και να βγεις νικητής. Έτσι κι εμείς συνεχίσαμε. Γιατί, κανένας ανιδιοτελής αγώνας δεν πάει χαμένος. Και, βέβαια, όπως έλεγε ο Μπρεχτ «αν στη μάχη πας για να πεθάνεις, στρατιώτη μου, τον πόλεμο τον χάνεις».

Και ξεκινήσαμε, θα μου επιτρέψετε να πω, έναν ανένδοτο αγώνα. Αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα. Με αξιοπρέπεια. Με στόχο την επαναφορά στο Βελβεντό, στο Δήμο Βελβεντού, της πραγματικής και ουσιαστικής Αυτοδιοίκησης. Πέρα από προσωπικές, επαγγελματικές, πολιτικές ή άλλες διαφορές που μπορεί να είχαμε. Κόντρα σε όλους αυτούς -και ήταν πολλοί πιστέψτε με- που δεν πίστευαν και δεν πίστεψαν ποτέ στην δικαίωση του αγώνα μας.

Μας ένωσε ο κοινός στόχος, το κοινό όραμα. Ο ανεξάρτητος και αυτόνομος Δήμος Βελβεντού. Και το πετύχαμε! Δικαιωθήκαμε, γιατί δώσαμε έμφαση στην αρχή της εμπιστοσύνης, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης…

Αυτό θα πει να αγωνίζεσαι. Και να νικάς. Είναι αυτό που ο Γκράμσι αποκαλούσε «οργανωμένο πολιτικό πάθος» κι ο Μαρξ «στιγμή ενθουσιασμού»…

Γιατί, κανένα όραμα και καμιά ιδέα δεν έχουν αξία, αν δεν σφραγίζονται από την αγωνιστική δράση, την κοινωνική προσφορά, την αξιοπρεπή στάση ζωής.

Και σήμερα είμαστε εδώ, απέναντί σας, για να σας ευχαριστήσουμε. Να σας ευχαριστήσουμε για την αμέριστη συμπαράσταση στον καθολικό μας αγώνα, για την απεριόριστη εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλατε.

Πολίτες του δήμου Βελβεντού, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την επανασύσταση, την ανεξαρτησία και την αυτονομία του δήμου Βελβεντού σάς ευχαριστεί γιατί ο αγώνας αυτός δεν ήταν των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, μόνο. Ήταν ο αγώνας όλων μας. Απανταχού των Βελβεντινών που ίσως για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία τους ενώθηκαν σε τέτοιο βαθμό σε αυτόν τον δίκαιο και αξιοπρεπή αγώνα. Αυτοί είμαστε! Αυτό είναι το Βελβεντό! Του μόχθου και της πίστης μα και της χαράς, της ειρήνης μα και της αντίστασης! Και αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση, η μεγαλύτερη νίκη, που όλοι μας οφείλουμε να διαφυλάξουμε για το παρόν και το μέλλον του Βελβεντού.

«Το να ονειρευτούμε έναν καλύτερο κόσμο δεν είναι πολυτέλεια, είναι ευθύνη…Το να αγωνισθούμε για έναν δικαιότερο κόσμο δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη. Χρέος μας είναι να πολεμήσουμε την αγωνία μας και να την ξεπεράσουμε, να δημιουργήσουμε μια λύτρωση».

«Λυπήσου εκείνους που δεν ονειρεύονται…», λέει ένας στίχος του αγαπημένου Καββαδία…

Όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν τα άλυτα και τεράστια προβλήματα που προκάλεσε το χωροταξικό του «Καλλικράτη». Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ειδικά οι υπουργοί των Εσωτερικών γνώριζαν πολύ καλά την απελπισία και τα δεινά που είχε προκαλέσει η βίαιη και χωρίς καμιά διαβούλευση συνένωση δήμων. Και δεν έδιναν λύση αφήνοντας τις κοινωνίες να μαραζώνουν στην απέραντη θλίψη. Τις κοινωνίες, βέβαια, που δεν είχαν φροντίσει να θεσμίσουν διαδικασίες και τρόπους τόσο για να αγωνιστούν και να ανατρέψουν την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί όσο και για να ανταπεξέλθουν σε ένα βαθμό στις καθημερινές ανάγκες τους, όπως το κάναμε εμείς, εδώ στο Βελβεντό. Με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και την Εταιρεία μας, την «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού».

Και έπρεπε να έρθει αυτή η κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας για να αναγνωρίσει το πρόβλημα αλλά και τον αγώνα της κοινωνίας μας και έτσι να δοθεί η ποθούμενη από όλους μας λύση. «Μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος», είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο σημερινός πρωθυπουργός. Και είχε δίκιο. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Αλλά και ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, όπως βέβαια και ο προκάτοχός του και νυν Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε θερμά, πείστηκαν από εμάς, πίστεψαν σε εμάς και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που δέχτηκαν στο ίδιο τους το κόμμα, τόλμησαν. Να είναι βέβαιοι πως η κοινωνία του Βελβεντού θα τους δικαιώσει για αυτή τους την επιλογή.

«Τίποτα όμως δεν χαρίζεται», για να δανειστούμε μια φράση του Γιάννη Ρίτσου.

Είμαστε ο μόνος ηπειρωτικός δήμος που κατάφερε να αποκτήσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία του με τον πολύχρονο και πολύμορφο αγώνα του, με πλήρως τεκμηριωμένα επιχειρήματα, με επιμονή και υπομονή και βέβαια χωρίς να παραγνωρίζουμε ή να είμαστε αγνώμονες, με την καθοριστική συνεισφορά του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, που από την πρώτη στιγμή, το 2010, ως δημοσιογράφος τότε, δημόσια υποστήριξε το αίτημά μας και συντάχθηκε με τον αγώνα μας, διαφωνώντας ακόμα και με τους τότε συνεργάτες του στον τηλεοπτικό σταθμό Flash και μάλιστα έντονα πολλές φορές. Δεν ξεχνάμε, Θεόδωρε! Αλλά και των τεσσάρων σημερινών βουλευτών του ν. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ και της νομαρχιακής και περιφερειακής κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά βεβαίως και πολλών πολλών άλλων που στήριξαν τον αγώνα μας, ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο.

Πώς να ξεχάσουμε, φίλες και φίλοι, τον μοναδικό, τον ανεπανάληπτο Μανώλη Γλέζο, τον αντιστασιακό, τον αγωνιστή, τον υπέρμαχο της ελευθερίας και της άμεσης δημοκρατίας; Ο οποίος, ακόμα και στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η υγεία του, βρήκε το σθένος και τη δύναμη να στείλει το δικό του μήνυμα στη Λαϊκή μας Συνέλευση. Σε ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας έδωσε η σιγουριά σου ότι αν συνεχίσουμε τον αγώνα θα καταφέρουμε να πάρουμε πίσω το δήμο μας. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες απλόχερα και συνεχίζεις να μας προσφέρεις αγωνιστή και πατριώτη Μανώλη Γλέζο!

Πώς να ξεχάσουμε, φίλες και φίλοι, τον Κώστα Ζουράρι, τον Δημήτρη Παπαχρήστο, τον εκφωνητή και αγωνιστή του Πολυτεχνείου, τον Γιώργο Οικονόμου, τον μαθητή του Κορνήλιου Καστοριάδη και παθιασμένο οπαδό της δημοκρατίας και της αυτονομίας, τον Γιώργο Σταματόπουλο με τα εξαίρετα άρθρα και κείμενά του για το Βελβεντό και τον αγώνα του, στην «Εφημερίδα των Συντακτών»;

Αλλά πώς να ξεχάσουμε και τους δικούς μας, τον κορυφαίο καρδιολόγο Χαρίσιο Μπουντούλα και την αείμνηστη λαογράφο Αθηνά Τζινίκου-Κακούλη, για να αναφέρουμε μόνο δύο από τους πολλούς και σημαντικούς σε πανελλήνιο επίπεδο συμπατριώτες μας, που μάς παρότρυναν ποικιλοτρόπως να μην εγκαταλείψουμε αλλά να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας.

Όλοι αυτοί που αναφέραμε, αλλά και άλλοι πολύ περισσότεροι, επώνυμοι και ανώνυμοι, στάθηκαν δίπλα μας, αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματός μας, ένωσαν την φωνή τους με τη δική μας, πάλεψαν με τον τρόπο τους και σήμερα είναι περήφανοι για την ευτυχή κατάληξη και την ευόδωση του αγώνα μας.

Είναι «η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει» για να χρησιμοποιήσουμε τον γνωστό στίχο του Διονύση Σαββόπουλου.

Αισθανόμαστε τιμή που όλοι αυτοί οι άνθρωποι αφουγκράστηκαν τις αγωνίες και τους πόθους μας και μας συντρόφεψαν στον αγώνα που δώσαμε.

Τους ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της ψυχής μας!

Φίλες και φίλοι,

στη χθεσινοβραδινή, τελευταία, συνάντηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, πάρθηκε ομόφωνα μία απόφαση, μετά από έναν γόνιμο διάλογο με πλουραλισμό απόψεων. Η Λαϊκή Συνέλευση είχε αποφασίσει και είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2010 τη συγκρότηση της -πάντα ανοιχτής σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, να μην το ξεχάσουμε ποτέ αυτό-, είχε αποφασίσει τη συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής και είχε εξουσιοδοτήσει τα μέλη της να διεξάγουν αυτόν τον υπέροχο αγώνα. Όχι πάντα χωρίς διαφωνίες ή και εντάσεις κάποιες στιγμές. Αλλά αυτή ακριβώς είναι η γοητεία και συνάμα η πεμπτουσία μιας πραγματικά δημοκρατικής, συμμετοχικής λειτουργίας, η διαφωνία αλλά και η σύνθεση απόψεων. Όσο και αν θα επιθυμούσαμε τη συνέχιση αυτής της ιστορικής, συμμετοχικής και δημοκρατικής λειτουργίας της Συντονιστικής Επιτροπής και όσο και αν σφυρηλατήθηκαν και αναπτύχθηκαν μεταξύ μας ισχυροί αγωνιστικοί δεσμοί και σχέσεις εμπιστοσύνης, ο ρόλος και ο σκοπός ύπαρξής της δεν υφίσταται πλέον.

Η αποστολή μας εξετελέσθη επιτυχώς. Ο αγώνας μας δικαιώθηκε. Η επανασύσταση του δήμου Βελβεντού έχει δημοσιευθεί και σε ΦΕΚ. Ο Δήμος Βελβεντού είναι γεγονός! Ένας νέος και δύσκολος αγώνας ξεκινά σήμερα. Αυτός της ανάτασης και της δημιουργίας. Και θα είμαστε όλοι παρόντες σε αυτήν την προσπάθεια από οποιοδήποτε μετερίζι κι αν βρεθούμε!

Φίλες και φίλοι,

Ζητάμε, σήμερα 16 Μαρτίου 2019, από τη Λαϊκή Συνέλευση των Πολιτών του Βελβεντού, εννιά και πλέον χρόνια μετά τη σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, την έγκριση για την παύση της λειτουργίας της, δηλώνοντας παράλληλα πως αν και όποτε χρειαστεί ξανά η συστράτευση και η αγωνιστική μας διάθεση είναι δεδομένη.

Συμφωνεί και εγκρίνει η Λαϊκή Συνέλευση των Πολιτών του Βελβεντού την παύση της λειτουργίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα;

Η Λαϊκή Συνέλευση των Πολιτών του Βελβεντού συμφώνησε και ενέκρινε την παύση της λειτουργίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Σας ευχαριστούμε.

Και κάτι τελευταίο, προσωπικό. Ως συντονιστής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και ιδιαίτερα την τελευταία 5ετία, οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συναγωνιστές μου για την τιμή που μου κάνανε να με εμπιστευτούν σε αυτή τη θέση ευθύνης. Και αν σε αυτή την πορεία υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις -που είναι βέβαιο πως υπήρξαν- τους ζητώ να με συγχωρήσουν. Δεν ήταν εκ προθέσεως. Το γνωρίζουν, άλλωστε.

Φίλες και φίλοι,

είναι τόσα πολλά που θέλω και θέλουμε να αναφέρουμε στην αποψινή μας Συνέλευση αλλά δεν επιθυμούμε να κάνουμε κατάχρηση του χρόνου και της υπομονής σας. Κάποια άλλη στιγμή θα πούμε τα υπόλοιπα που είναι και τα περισσότερα. Και πού ξέρετε ίσως να γραφεί και κανά βιβλίο! Αξίζει να γραφεί για αυτή την πανέμορφη συλλογική προσπάθεια, για αυτόν τον υπέρ πάντων αγώνα που δώσαμε! Τι λες και συ, σύντροφε αγωνιστή, Μανώλη Στεργίου;

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ,

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΒΕΛΒΕΝΤΟ – ΔΥΝΑΤΟ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ”

*Ευγένιος Ο’Νιλ

«Εμπρός στο αύριο που μας αξίζει»!

Τσιουκαρδάνης Νίκος

Πολίτης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.