kozan.gr: Tμήματα κωδωνοφόρων μεταμφιεσμένων, συνοδευόμενα από χάλκινα πνευστά της Κοζάνης και των γύρω περιοχών, στους δρόμους της πόλης (Bίντεο 17′ με όλα τα στιγμιότυπα & 50 Φωτογραφίες)

18 Φεβρουαρίου 2017
19:56
Κανένα σχόλιο

Οι εκδηλώσεις, το Σάββατο της Μικρής Αποκριάς, ξεκίνησαν με μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στα χάλκινα πνευστά της Κοζάνης και των γύρω περιοχών, στον Κεντρικό Πεζόδρομο (Ειρήνης) και στους κάθετους άξονες, λίγο μετά τις 1930, ξεκίνησε παρέλαση πολυάριθμων ομάδων χάλκινων πνευστών τόσο του Δήμου μας όσο και από όμορες πόλεις (Σιάτιστα, Εράτυρα, Γαλατινή). Συμμετείχαν μουσικοί μέχρι και από το Μουσικό Γυμνάσιο Σιάτιστας. Επικεφαλής όλης της παρέλασης των χάλκινων τέθηκε η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Κοζάνης, «Πανδώρα». Οι μουσικοί πλασιώνοντας από τμήματα κωδωνοφόρων μεταμφιεσμένων προερχόμενα από το Pernik Βουλγαρίας, τα οποία έχουν ενταχθεί στην προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, από την πόλη Kavadarci, περιοχής  Tikvesh, των Σκοπίων και του Μορφωτικού Συλλόγου Πύργων Δράμας. Το γλέντι και ο χορός από τους κεντρικούς δρόμους μεταφέρθηκε σταδιακά στην κεντρική πλατεία.

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.