kozan.gr: Έρχεται, προς ψήφιση, στο αυριανό Δ.Σ. της ΔΕΗ, πρόταση για λήψη απόφασης για την ακύρωση της απαλλοτρίωσης (ΟΝΠ10), έκτασης περίπου 6.500 στρεμμάτων των αγροκτημάτων Ακρινής – Αγίου Δημητρίου, Κλείτου και Τετραλόφου (Αποκλειστικό)

4 Απριλίου 2019
21:20

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kozan.gr, στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, αναμένεται να έρθει εισήγηση, για λήψη απόφασης,  για την ακύρωση της απαλλοτρίωσης (ΟΝΠ10), που αφορά έκταση περίπου 6.500 στρεμμάτων των αγροκτημάτων Ακρινής – Αγίου Δημητρίου, Κλείτου και Τετραλόφου. Να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 2017, η ΔΕΗ, πήρε απόφαση για τη συγκεκριμένη απαλλοτρίωση με σκοπό τη συνέχιση λειτουργίας του Oρυχείου Νοτίου Πεδίου μετά το 2022. Με δεδομένο ότι οι μονάδες 1,2,3 και 4 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου θα αποσυρθούν το 2029 και το 2030, με τη μονάδα 5 να είναι η μοναδική που θα συνεχίσει τη λειτουργία της και μετά το 2030,  καθώς και σε συνδυασμό με το νέο ενεργειακό σχεδιασμό του Υπουργείο Ενέργειας, κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται το κοίτασμα που βρίσκεται κάτω από τη συγκεκριμένη έκταση απαλλοτρίωσης (ΟΝΠ10). Έτσι, αν τελικά στο αυριανό Δ.Σ. παρθεί νέα απόφαση για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης του 2017, ακυρώνεται αυτομάτως η απόφαση για την απαλλοτρίωση ΟΝΠ10. Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι μπορεί σε προηγούμενες λαϊκές συνελεύσεις να ζητούσαν η συγκεκριμένη απαλλοτρίωση να γίνει αποδεκτή εφόσον συνοδευόταν και με παράλληλη απαλλοτρίωση του οικισμού, ωστόσο η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τόσο σε φορείς όσο και σε κατοίκους.

kozan.gr

7 σχόλια

  • ΛΙΓΝΊΤΗ ΘΑ ΛΈΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΊΜΕ. ΧΡΏΜΙΟ ΘΑ ΛΈΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΊΜΕ. ΚΑΛΈΣ ΠΑΡΑΓΩΓΈΣ ΣΤΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΟ ΤΟΥΡΙΣΜΌ ΣΤΑ ΠΑΡΧΑΡΙΑ ΜΑΣ.

  • Και τώρα αρχίζουν τα όργανα…
    Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;
    Τι θα γίνει με τις αποθέσεις;
    Τι θα γίνει με τα ανοιχτά πρανή;
    Τι θα γίνει με το περιβάλλον;

  • Θελατε μαζί με την ΟΝΠ10 να φύγει και ο οικισμός…
    Ε, αυτό πετύχατε. Να μήν γίνει τίποτα

    Τώρα αναμένεται να γίνει ο χαμός…

    Και κρίμα κιόλας γιατί η Ακρινή είναι πράγματι πληττόμενη

    Εντούτοις,
    με εμπαιγμό που πήγαινε σύννεφο από πολιτική ηγεσία, που έχει τεράστια ευθύνη,
    με πολυ μεγάλη απώλεια χρημάτων από πλευράς ΔΕΗ προς κάποιους επιτήδειους,
    με πολύ μεγάλες (απίστευτες) αποζημιώσεις από τα τοπικά δικαστήρια,
    με πονηρούς ντόπιους που κάνανε εν μια νυκτί πανωσηκώματα, και
    με μερικούς άλλους ντόπιους να τραβάνε μεν μπροστά, αλλά να είναι παντελώς ακαλλιέργητοι, χωρίς στρατηγική και πλάνο, έρμαια συγκεκριμένων δικηγόρων κτλ η υπόθεση “απαλλοτρίωση Ακρινής” μοιραία βουλιάζει
    Το ευτύχημα είναι πάντως πως τουλάχιστον κέρδισαν για λίγο καιρό την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει προκαλέσει το κάρβουνο χρώμιο στα νερά τους (σε άλλα νερά δεν γίνονται αυτά, γιατί είναι ποντιακά τα νερά εκεί). Και λέω για λίγο καιρό, γιατί όπως ΟΛΟΙ ξέρουν τέτοια αστεία πράγματα στα επόμενα δικαστήρια ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν δεκτά…

  • Άντε επιτέλους να μην ζουν κάτω απ’τις καμινάδες όπως έλεγαν στην Ακρινή. Όλοι στην ανεργία όμως αφού τέρμα ο βρόμικος λιγνίτης.

  • Τελικά έγινε μπούμερανγκ άξιοι της μοίρας τούς τώρα ας βγούνε αυτή πού φέρνανε τα κανάλια και να πάρουν θέση με αυτήν την εξέλιξη

  • Άρτσι πούρτσι και ο Λουλάς,και ποιός σας είπε όλους εσάς ότι αυτό ήταν το ζητούμενο από τους Ακρινιώτες,να πάει στο καό η ΔΕΗ και παραπέρα που δεν επιτρέπετε να το πω εδώ μέσα,κάποιοι όμως που μιλάνε δεν ανέπνεαν την βρώμικη στάχτη και το χώμα από τα ορυχεία,το χωριό η ΔΕΗ ήθελε να το διώξει με την μέθοδο της σαλαμοποίησης όπως τον Πτελεώνα αλλά δεν τους βγήκε η κουτοπονηριά του κυρίου τίποτα Πναγιωτάκη,τώρα ας πρόσεχε αυτός και ας πάει να ανοίξει αλλού το ορυχείο του να βγάλει κάρβουνο.όχι άλλο κάρβουνο στην Ακρινή.Μαζέψτε τα ΕΥΡΩ σας και ….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.