To foodaholics.gr προτείνει πανεύκολο νηστίσιμο σάμαλι (Βίντεο)

Πανεύκολο νηστίσιμο σάμαλι

Οδηγίες

  1. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
  2. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
  3. Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με την ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε την μαστίχα που έχουμε διαλύσει μαζί με λίγη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
  5. Το απλώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί 38×28 εκατοστών.
  6. Χαράζουμε κομμάτια και στο κέντρο από κάθε κομμάτι βάζουμε ένα ασπρισμένο αμύγδαλο.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  8. Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
  9. Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "I have read and accepted the Privacy Policy * " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.