Με εμπορικό ενδιαφέρον από Ρωσία κι Ασία η 44η Έκθεση Γούνας που άνοιξε τις πόρτες της

2 Μαΐου 2019
15:07
Κανένα σχόλιο

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, που εκτός από τα απόνερα της κρίσης έχει να αντιμετωπίσει κι ένα αυξανόμενο κύμα αντιδράσεων από οικολογικές οργανώσεις, η φετινή διοργάνωση της έκθεσης φαίνεται να στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τους επαγγελματίες γουνοποιούς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης, μόνο από τη Ρωσία ήρθαν στην Καστοριά 140 εμπορικοί επισκέπτες και επιχειρηματίες, ενώ άλλοι 120 έφτασαν από την Ουκρανία. Επίσης, πολυπληθείς εμπορικές αποστολές αναμενόταν τόσο από την Κορέα, όσο και από την Τουρκία.

«Η κορεάτικη επιχειρηματική αποστολή οργανώθηκε από το Enterprise Greece, ενώ η παρουσία της πολυπληθούς ομάδας των Τούρκων επιχειρηματιών οφείλεται στην προσδοκία που έχουν οι γείτονές μας, για αλματώδη αύξηση των Ρώσων επισκεπτών στη χώρα τους μετά την κατάργηση της βίζας», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Απόστολος Τσούκας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η έκθεση Γούνας Καστοριάς έχει αποκτήσει πλέον τη δική της εταιρική ταυτότητα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και ως εκ τούτου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διεθνών οίκων, εκθετηρίων, αλλά και δημοπρατηρίων και μεγάλων εμπορικών αντιπροσώπων από όλο τον κόσμο.

Στη φετινή 44η διεθνή έκθεση μετέχουν 121 εκθέτες από εννέα χώρες -Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία, Εσθονία, Ιταλία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουγγαρία, Καναδάς- εκ των οποίων οι 17 για πρώτη φορά. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα έντονο, σε σημείο ώστε, σύμφωνα με τον κ. Τσούκα, μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχαν σε αναμονή 26 εκθέτες, εκ των οποίων 16 προέρχονται από το εξωτερικό, οι οποίοι ανέμεναν κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής για να μετάσχουν στην έκθεση.

Την Πέμπτη 2 Μαΐου, πρώτη ημέρα της Έκθεσης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Gala Fashion Show, στο οποίο οι καλύτερες επιχειρήσεις του χώρου θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στους εμπορικούς επισκέπτες, ενώ τη Παρασκευή 3 Μαΐου οργανώνεται συζήτηση σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας, με θέμα: «Κτίζοντας μια στρατηγική βιωσιμότητας για τη βιομηχανία της γουνοποιίας».

Την έκθεση διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ-HELEXPO και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Καστοριάς, ενώ υποστηρίζεται από τους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεση τα μέτρα ασφάλειας κι αστυνόμευσης στους χώρους της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Καστοριάς είναι αυστηρά, ενώ οι διοργανωτές κάλεσαν τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες εκτροφείων γουνοφόρων ζώων, να ενισχύσουν τα ιδιωτικά μέτρα ασφάλειας των επιχειρήσεών τους μέχρι το πέρας της έκθεσης, υπό το φόβο εκδήλωσης ακτιβιστικών ενεργειών σε βάρος τους.

https://www.agronews.gr/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.