Αυτήν την Κυριακή όλοι έχουμε ένα φίλο, ένα συγγενή, ένα συνάδελφο υποψήφιο περιφερειακό ή δημοτικό σύμβουλο και μεγάλος ο ντόρος που γίνεται στις πλατείες και στα καφενεία. Οι συσχετισμοί δίνουν και παίρνουν και οι εκλογομάγειρες αρέσκονται στο να ανακαλύπτουν τη συνταγή που βγάζει νικητή αλλά και να τη μοιράζουν. Η μητέρα όμως, όλων των μαχών της Κυριακής είναι οι Ευρωεκλογές.

Από τις 23 εως τις 26 Μαΐου, 427 εκατομμύρια ψηφοφόροι από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ συμμετέχουν στη 2η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία στον κόσμο. Η Ελλάδα συμμετέχει με 21/751 θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο οι οποίες θα γίνουν 701 μετά το Brexit.

Λέμε ΝΑΙ στο κοινό μας “σπίτι” την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή ατζέντα έχει θέματα σημαντικά για τη χώρα και την περιοχή μας. Ο ευρωσκεπτικισμός, οι νέες συμφωνίες διεθνούς εμπορίου, η διαχείριση του κινέζικου ανταγωνισμού, οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η οικοδόμηση ευρωπαϊκών δομών άμυνας και η κλιματική αλλαγή με το ενεργειακό είναι ανάμεσα τους. Η Νέα Δημοκρατία σε αυτή τη μάχη με μια ομάδα 42 άξιων, γνωστών και μη, συμπολιτών μας συμμετέχει στις δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με επικεφαλής τον Μάνφρεντ Βέμπερ.

Τις εικόνες με τους μετανάστες στα ξενοδοχεία του Βοΐου και των Γρεβενών, και τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια θα είναι λιγότερο πιθανό να τις βλέπουμε αν εφαρμόσουμε τους δυο πυλώνες του ΕΛΚ – ΝΔ, ενίσχυση φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αλλά και ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης. Την ίδια ώρα που ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θέλει μια Ευρώπη με αλληλεγγύη όπου η μετανάστευση θεωρείται ευκαιρία, εννοώντας μετανάστες παντού.

Ειδικά για τη Κοζάνη, αποφασίζουμε ποιοι θα είναι οι επικοινωνιακοί μας δίαυλοι στην ΕΕ στη διαδικασία μετάβασης σε μια νέα ενεργειακή κατάσταση (μεταλιγνιτική περίοδος) και πως θα αντικαταστήσουμε το ΑΕΠ και τις χαμένες θέσεις εργασίας. Χρειαζόμαστε άξιους εκπροσώπους που να πιστεύουν στην Ευρώπη αλλά να είναι και σε πλήρη συνεργασία με την επόμενη κυβέρνηση.

Το μήνυμα για αλλαγή κυβέρνησης.

Σε αυτές τις εκλογές αποτυπώνεται η πολιτική κατάσταση της χώρας όντας οι πρώτες μετά από 4 χρόνια. Η Ελλάδα με υπογραφή Α. Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων από το 2015 και μετά, ανάμεσα στις 40 χώρες του ΟΟΣΑ. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ σε συνδυασμό με τις απανωτές περικοπές στις συντάξεις και η απώλεια της 12ης σύνταξης με τη μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020 δείχνουν ένα σκληρό πρόσωπο στους πολλούς αδύναμους την ώρα που οι επενδύσεις έχουν μειωθεί στο 1/3 σε σχέση με το 2008 και η οικονομία αποσυντίθεται. Μετέτρεψαν το ηθικό πλεονέκτημα σε ηθικό μειονέκτημα με το ακάλυπτο δίκτυο διαπλοκής όπου ο σερβιτόρος Πετσίτης συναντιέται στο Μαξίμου με τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, ο Καλογρίτσας θέλει να λάβει τηλεοπτική άδεια με αντάλλαγμα βοσκοτόπια, η π. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Θάνου αναλαμβάνει νομική διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο υπ. Πολάκης να κάνει υποδείξεις σε δημοσιογράφους θυμίζοντας άλλες εποχές και ο υπ. Σπίρτζης και η ΔΕΗ αγοράζουν σκοπιανή εταιρεία την ώρα που γίνονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα.

Δεν ξεχνάμε την εθνική ταπείνωση που νιώθουμε με την συμφωνία των Πρεσπών, την απώλεια εθνικής κυριαρχίας, ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς με την παραχώρηση ονόματος, γλώσσας και ταυτότητας στη βόρεια γείτονα

Η Νεά Δημοκρατία και ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόγραμμα τους αναφέρονται κοστολογημένα σε λιγότερους φόρους για όλους, νέες και καλύτερες δουλειές, προσέλκυση επενδύσεων, εγγύηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών αλλά και μείωση των υπερπλεονασμάτων. Οδηγούμε την χώρα μπροστά με έναν σύγχρονο αρχηγό, οραματιζόμενοι μια σύγχρονη Ελλάδα με νέους ανθρώπους και φρέσκες ιδέες στο προσκήνιο. Επιλέγουμε τον δρόμο της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού κόντρα σε ιδεοληψίες που απέτυχαν όπου δοκιμάστηκαν με τη πολιτεία σύμμαχο των πολιτών εξυπηρετώντας την ισορροπία μεταξύ εργασίας, οικογενειακής και προσωπικής ζωής.

Η αντικυβερνητική επιλογή μετράει διπλά αν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία.

Αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε!

Τζίτζικας Κ. Γεώργιος

Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός

Αντιπρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΜ

Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ