Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Φεστιβάλ του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννιτών στο Ίτς Καλέ. Περίπου 3.000 φιλόμουσοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Βυζαντινό Μουσείο για να παρακολουθήσουν το λαϊκό Ορατόριο των Μίκη Θεοδωράκη -Οδυσσέα Ελύτη « Άξιον Εστί». Στη σκηνή συνέπραξαν η Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννιτών, με την Χορωδία Δωματίου Κοζάνης και σολίστες τους Σπύρο Κλείσσα- ψάλτη, Δημήτρη Μπάση- λαϊκο τραγουδιστή, Βασίλη Σιάφη- αφηγητή. Την συναυλία διηύθυνε ο μαέστρος Γιώγος Χλίτσιος.
Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των 3000 θεατών υποχρέωσε τους συντελεστές σε αρκετές επαναλήψεις κομματιών. Οι κριτικές που έλαβε η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης για την ερμηνεία της από τους συντελεστές του έργου αλλά και το κοινό ήταν διθυραμβικές.
Η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης απόλαυσε την ζεστή φιλοξενία του Δήμου Ιωαννιτών και την άριστη συνεργασία η οποία προγραμματίζεται να επαναληφθεί.
Η συναυλία αυτή ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσει μια γεμάτη καλλιτεχνική περίοδος για την Χορωδία Δωματίου. Επιγραμματικά αναφέρουμε τις φετινές εμφανίσεις.6-7/ 10 /2018 Συναυλίες στο Arezzo και την Φλωρεντία στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς συνάντησης για την Βυζαντινή Τέχνη

10/10/2018 Εμφάνιση στα εγκαίνια της Νέας Βιβλιοθήκης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

27/10/2018 Χορωδιακή βραδιά στο πολιτιστικό κέντρο Γρεβενών υπο την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών

6/11/2018 Συναυλία στα πλαίσια των Jour Fixè του ΔηπεΘε Κοζάνης με τίτλο « Ας μην ξημέρωνε ποτέ»

21/11/2018« Άξιον Εστί» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης την Ορχήστρα ΑΠΘ και σολίστα τον Γιώργο Νταλάρα

1-2/12/2018 Συμμετοχή στο φεστιβάλ του Συλλόγου Επτανησίων Φθιώτιδας στην Λαμία.

20/4/2019 Requiem Mozart στην αίθουσα Τέχνης

10/5/2019 Συμμετοχή της χορωδίας στην όπερα « Η Μεγαλοψυχία του Τίτο» με την Λυρική σκηνή Αθηνών.

10/7/2019 Άξιον Εστί στο φεστιβαλ Ίτς Καλέ στα Γιάννενα με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών και σολίστα τον Δημήτρη Μπάση.

Για την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο η Χορωδία μας έχει ήδη προγραμματίσει αρκετές ενδιαφέρουσες εμφανίσεις . Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους χορωδούς αλλά και φίλους της Χορωδίας Δωματίου Κοζάνης, Καλο καλοκαίρι.

Χορωδίας Δωμα.