Η κινεζική China Shenhua Group ενδιαφέρεται για τη μονάδα Αμυνταίου της ΔΕΗ

1 Μαρτίου 2017
13:10
Κανένα σχόλιο

Την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας άνθρακα και ενέργειας της Κίνας, της China Shenhua Group, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα το Σταθμό Αμυνταίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» είχε προηγηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τη ΔΕΗ για να συμμετάσχει επενδυτικά στην αναβάθμιση του λιγνιτικού Σταθμού, ισχύος περί τα 600 MW, ενώ ο κινέζικος όμιλος είχε διερευνητικές επαφές με τον Ομιλο Κοπελούζου για συνεργασία και από κοινού συμμετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταθμός του Αμυνταίου είναι από εκείνους που έχουν, λόγω ρύπων, περιορισμένη δυνατότητα λειτουργίας μόλις 17 χιλιάδες ώρες ακόμα, ενώ η ΔΕΗ έχει ζητήσει από την Ε.Ε. να αυξηθεί η διάρκεια αυτή στις 32  χιλιάδες ώρες.

Ας σημειωθεί ακόμα ότι το Δεκέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος της China Shenhua Group δρ Λινγκ Γουέν με το επιτελείο του είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχε επαφές με όλους τους μεγάλους ελληνικούς ομίλους.

energypress.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.