Να σταματήσουν και να αποσυρθούν τώρα οι διώξεις σε βάρος των 3 εργαζομένων της ΔΕΗ και μελών του “Συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου- Ρυακίου Ν. Κοζάνης

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει τις προκλητικές και εκδικητικές ενέργειες της ΔΕΗ Α.Ε σε βάρος των 3 εργαζομένων που ζητούν και διεκδικούν τα αυτονόητα, δουλειά με δικαιώματα για όλους, αξιοπρεπής μισθούς και συνθήκες εργασίας μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος κλπ

Η ΔΕΗ Α.Ε όσο και άλλοι σύμμαχοι τους μεγαλοκατασκευαστικές εταιρίες, μεγάλο εργολάβοι, με τις πλάτες και την στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την σιγή ιχθύος – συνενοχή- των πλειοψηφιών των εργατικών κέντρων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης έχουν εξαπολύσει πογκρόμ τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.

Είναι τα ίδια συμφέροντα, οι ίδιες μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν θέσει εκτός εργασίας 13 ιδρυτικά μέλη σωματείου στο εργοτάξιο της κατασκευής της 5ης Μονάδας, του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να καταδικάσει και να αντιπαλέψει την εργοδοτική τρομοκρατία σε όλους τους χώρους δουλειάς. Το συνδικάτο Οικοδόμων θα δουλέψει ακούραστα και με όλες του τις δυνάμεις για το χτίσιμο της ταξικής ενότητας ανάμεσα στους οικοδόμους και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ανεξαρτήτων εργασιακών σχέσεων, στο χτίσιμο της ταξικής ενότητας όλων των εργαζομένων απέναντι σε αυτούς που κάθε μέρα πότε με το μαστίγιο πότε με το καρότο κλέβουν των ιδρώτα μας για να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο εις βάρος εμάς και των οικογενειών μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

2/3/17