Να σταματήσουν και να αποσυρθούν τώρα οι διώξεις σε βάρος των 3 εργαζομένων της ΔΕΗ

2 Μαρτίου 2017
18:57

Να σταματήσουν και να αποσυρθούν τώρα οι διώξεις σε βάρος των 3 εργαζομένων της ΔΕΗ και μελών του “Συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου- Ρυακίου Ν. Κοζάνης

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει τις προκλητικές και εκδικητικές ενέργειες της ΔΕΗ Α.Ε σε βάρος των 3 εργαζομένων που ζητούν και διεκδικούν τα αυτονόητα, δουλειά με δικαιώματα για όλους, αξιοπρεπής μισθούς και συνθήκες εργασίας μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος κλπ

Η ΔΕΗ Α.Ε όσο και άλλοι σύμμαχοι τους μεγαλοκατασκευαστικές εταιρίες, μεγάλο εργολάβοι, με τις πλάτες και την στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την σιγή ιχθύος – συνενοχή- των πλειοψηφιών των εργατικών κέντρων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης έχουν εξαπολύσει πογκρόμ τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.

Είναι τα ίδια συμφέροντα, οι ίδιες μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν θέσει εκτός εργασίας 13 ιδρυτικά μέλη σωματείου στο εργοτάξιο της κατασκευής της 5ης Μονάδας, του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να καταδικάσει και να αντιπαλέψει την εργοδοτική τρομοκρατία σε όλους τους χώρους δουλειάς. Το συνδικάτο Οικοδόμων θα δουλέψει ακούραστα και με όλες του τις δυνάμεις για το χτίσιμο της ταξικής ενότητας ανάμεσα στους οικοδόμους και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ανεξαρτήτων εργασιακών σχέσεων, στο χτίσιμο της ταξικής ενότητας όλων των εργαζομένων απέναντι σε αυτούς που κάθε μέρα πότε με το μαστίγιο πότε με το καρότο κλέβουν των ιδρώτα μας για να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο εις βάρος εμάς και των οικογενειών μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

2/3/17

3 σχόλια

  • Τα μπερδεύεται παλικαριά. Το να συνδέεται δυο διαφορετικές περιπτώσεις εκτός από κουτοπονηριά που δεν ταιριάζει με τον Ταξικό Αγώνα που επικαλείστε χάνετε και το δίκιο σας.
    Και για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους
    Άλλο οι διώξεις και η εργασιακή γαλέρα που πάνε να στήσουν στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας Πτολεμαΐδα 5 οι αρχιτέκτονες της «Εργασιακής Ειρήνης», εργολάβοι, Εργατικό κέντρο Πτολεμαΐδας, επιθεώρηση εργασίας κλπ, όπου κατά παράβαση του νόμου 1264 παρεμποδίζεται με τρομοκρατία η δημιουργία σωματείου, και άλλο τρεις μόνιμοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με την σφραγίδα του “Συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου- Ρυακίου Ν. Κοζάνης” πηγαίνουν στην συνέντευξη τύπου του Διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, χειροδικούν και τραυματίζουν συνάδελφο φύλακα, και αφού τελικά διαβάζουν από το βήμα της συνέντευξης τα «αιτήματα» τους ενώπιον δημοσιογράφων κεντρικών εφημερίδων , άρα ο στόχος να ακουστούν τα αιτήματα τους πέτυχε, διαλύουν την συνέντευξη και δεν τρέχει τίποτα.
    Υστερόγραφο: Ταξικός Αγώνας με απαίτηση να παραιτηθεί ο αντίπαλος από τα όπλα του πουθενά στην ιστορία δεν έχει προκύψει, στον Ταξικό Αγώνα είτε επιβάλεις το δίκιο σου μέσο της δύναμης που σου δίνη η «λαϊκή πλειοψηφία της ταξικής ενότητας», είτε παλεύεις ως πρωτοπόρος για το δίκιο σου γνωρίζοντας ότι ο δρόμος αυτός έχει κόστος και θυσίες.
    Βέβαια που να προκύψει «ταξική ενότητα» περιχαρακωμένη στα στεγανά του ΠΑΜΕ, και που να προκύψει διάθεση για προσφορά και θυσία από τους αυτόκλητους «συνεπείς σωτήρες» της εργατικής τάξης. Άλλες εποχές άλλα ήθη.

  • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ … ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ..ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.