Στην εγκατάσταση δύο αγρομετεωρολογικών σταθμών προχώρησε ο δήμος Κοζάνης στις περιοχές της Καισαρειάς και του Αγίου Δημητρίου

28 Αυγούστου 2019
11:15
Κανένα σχόλιο

Στόχος του μέτρου είναι η παροχή δεδομένων που θα ωφελήσουν καλλιεργητές και γεωτεχνικούς γύρω από ζητήματα λήψης αποφάσεων σχετικές με τις μεθόδους καλλιέργειας στις συγκεκριμένες περιοχές. Επίσης οι σταθμοί θα αποτελέσουν μέσο ενημέρωσης των καιρικών συνθηκών ωφελώντας και το κλιμάκιο πολιτικής προστασίας του Δήμου Κοζάνης.

Οι σταθμοί καταγράφουν και απεικονίζουν σε πραγματικό χρόνο παραμέτρους όπως, η θερμοκρασία αέρα, η σχετική υγρασία αέρα, η ταχύτητα και διεύθυνση ανέμου, η βαρομετρική πίεση, η ηλιακή ακτινοβολία, η βροχόπτωση, η διύγρανση φυλλώματος, η θερμοκρασία εδάφους και η υγρασία εδάφους.

Οι δύο σταθμοί την προμήθεια και εγκατάσταση των οποίων δρομολόγησε ο δήμος Κοζάνης, θα συνεπικουρήσουν το υφιστάμενο δίκτυο σταθμών που πλαισιώνουν μετεωρολογικοί σταθμοί της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η λειτουργία των δύο σταθμών γίνεται δια της συνεργασίας με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ενώ τα δεδομένα παρέχονται ελεύθερα από τους συνδέσμους

http://penteli.meteo.gr/stations/kesaria/ και

http://penteli.meteo.gr/stations/kitrinilimni/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.