kozan.gr: “Eκτός” Ε.Π Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και χρηματοδότησης 342.397,52 ευρώ, οι δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων του πρώην Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, λόγω διάσπασης και σύστασης δύο νέων δήμων

10 Σεπτεμβρίου 2019
07:15

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, απορρίφθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας η αίτηση χρηματοδότησης της πράξης «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Δήμου Σερβίων – Βελβεντού» με  συνολική δημόσια δαπάνη 342.397,52 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων». Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Β’ λόγω κατάργησης (διάσπασης) του Δικαιούχου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και σύστασης δύο νέων δήμων (Ν.4600/2019). Όπως εξηγείται στη σχετική απόφαση. η περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών δεν είναι σαφής ως προς τις ποσότητες που θα παρασχεθούν σε κάθε νεοσυσταθέντα δήμο και επομένως δε γίνεται να εφαρμοστεί.

Να σημειωθεί πως η διαχείριση των οργανικών αποβλήτων (βιοαποβλήτων) αποτελεί μια σημαντική δράση για την επίτευξη των στόχων που θέτει το Νέο Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠεΣΔΑ) και τα τοπικά σχέδια των Δήμων. Το ζήτημα της διαχείρισης των βιοαποβλήτων αποτελεί σημείο – κλειδί για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα. Οι αλλαγές που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής όσο και της Ελληνικής Νομοθεσίας, προϋποθέτουν μια σταδιακή στροφή της διαχείρισης αποβλήτων προς καινούρια κατεύθυνση. Η κατεύθυνση αυτή σηματοδοτείται από ολοκληρωμένες λύσεις στη διαχείριση αποβλήτων, σημαντική βελτίωση της περιβαλλοντικής προστασίας και της ποιότητας ζωής και σταδιακή προσέγγιση σε μία πιο βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

kozan.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.