Εισηγήσεις με μέτρα Παναγιωτάκη για την συνάντηση με τους θεσμούς – Την Τρίτη 24/9 τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ

22 Σεπτεμβρίου 2019
12:42
Κανένα σχόλιο

 

Mε εισηγήσεις της πολιτικής Παναγιωτάκη σπεύδουν να καλύψουν την υποκατάσταση των ΝΟΜΕ στις προτάσεις προς τους Θεσμούς στελέχη του ενεργειακού τομέα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα με πώληση χαρτοφυλακίων πελατών της ΔΕΗ προς τους ιδιώτες παρόχους.

Αυτά όμως παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της  ΔΕΗ τα είχε προωθήσει προς τους Θεσμούς κατά την Β Αξιολόγηση δεν είχαν καμία τύχη, ενώ είχαν γίνει αντικείμενο και έντονης κριτικής από την αγορά.

Και αυτό γιατί οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να μετακινηθούν και να επιλέξουν ελεύθερα τους παρόχους, ενώ η πώληση χαροφυλακίων δεν εγγυάται αντίστοιχα ότι οι πελάτες αυτοί θα παραμείνουν στις εταιρίες που θα αγοράσουν τα χαρτοφυλάκια.

Οι επιλογές αυτές δεν είναι οι ενδεδειγμένες και δείχνουν πισωγύρισμα στα ριζικά διαρθρωτικά μέτρα που το επιτελείο Χατζηδάκη αλλά και ο νέος CEO της ΔΕΗ έχουν δείξει αποφασισμένοι να πάρουν.

Ίσως το καλύτερο είναι μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα τιμολόγια να κινηθεί πιο αποτελεσματικά ο ανταγωνισμός.

Η άνοδος κατά 0,71% από το 73,47% στο 74,18% που σημείωσε το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια κατά τον Αύγουστο του 2019, όπως προκύπτει από το νεώτερο δελτίο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας δεν βοηθά την κατεύθυνση της απελευθέρωσης.

Παράλληλα η Τρίτη 24/9 είναι κρίσμη ημερομηνία για την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του α εξαμήνου του 2019 καθώς οι ζημίες δεν αποκλείεται να ανέλθουν σε επίπεδα – ρεκόρ, που όμως έχει προεξοφληθεί από την αγορά, ενώ ήδη έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα.</
Παράλληλα αναμένεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ernst & Young
 που θα δώσει το στίγμα για το μέλλον της Επιχείρησης και παράλληλα εμμέσως θα αξιολογήσει τις μέχρι τώρα κινήσεις της νεάς πολιτικής ηγεσίας.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η πολιτική Χατζηδάκη έχει εκτιμηθεί ως ιδιαίτερα αποτελεσματική και μένει να δει κανείς τα επόμενα στάδια.

www.worldenrgynews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.