Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΕ στο Πικέρμι

29 Οκτωβρίου 2019
14:33

Τις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΕ στο Πικέρμι και το Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής ΠΕΝΑ στην Κερατέα  επισκέφθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας), τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ Δρ. Σπύρος Οικονόμου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με διευθυντικά στελέχη του Κέντρου.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ αναφέρθηκε στην πορεία και το ρόλο του Κέντρου, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις και  οι προοπτικές στο χώρο των ΑΠΕ & της ενεργειακής αποδοτικότητας, καθώς και οι ενεργειακές και περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της χώρας μας.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από διευθυντικά στελέχη του ΚΑΠΕ για θέματα ενεργειακού σχεδιασμού και τις δυνατότητες που παρέχουν οι τεχνολογίες ΑΠΕ & ενεργειακής αποδοτικότητας στην εξοικονόμηση πόρων για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις  και την πολιτεία. Παρουσιάσθηκαν πιλοτικά έργα που υλοποιεί το ΚΑΠΕ σε συνεργασία με περιφέρειες και δήμους της χώρας και οι δυνατότητες που παρέχουν οι εφαρμογές και οι τεχνολογίες ΑΠΕ σε δημόσιες και δημοτικές εγκαταστάσεις. Και οι δύο πλευρές εκδήλωσαν  ενδιαφέρον για διεύρυνση των συνεργασιών και συμμετοχή σε κοινές δράσεις και έργα που μπορούν να συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, αλλά και στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής του ΚΑΠΕ στην Κερατέα, όπου ο κ. Κασαπίδης ξεναγήθηκε από επιστημονικά στελέχη του Κέντρου στους ενεργειακούς  κόμβους, τις επιδεικτικές μονάδες και τις θεματικές εκπαιδευτικές περιοχές, που είναι αφιερωμένες στους μηχανισμούς της παραγωγής και χρήσης της ενέργειας από ΑΠΕ.

Ένα σχόλιο

  • ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΛΕΒΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΔΕΛΑΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑ,ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.