To Foodaholics.gr προτείνει Κέικ λεμονιού με πρωτότυπη κρέμα

Συστατικά

0/16 συστατικά

Οδηγίες

0 από 11 βήματα ολοκληρώθηκαν

  1. Αναμειγνύουμε το γάλα με το νισεστέ και τους κρόκους.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και σουρώνουμε το μείγμα με το γάλα.
  3. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.
  4. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.
  5. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  6. Βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  7. Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του να γίνει ζύμη.
  8. Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.
  9. Απλώνουμε την ζύμη σε φόρμα 26 εκατοστών με αντοκολλητικό χαρτί και με την βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε την χλιαρή κρέμα.
  10. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  11. Προαιρετικά κρατάμε λίγη κρέμα και σερβίρουμε μαζί με το κέικ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "I have read and accepted the Privacy Policy * " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.