Στην κεντρική πλατεία Σερβίων , πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 08 Μαρτίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. (Κυριακή της Ορθοδοξίας) η καθιερωμένη  εκδήλωση μνήμης για το Oλοκαύτωμα της πόλεως από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής (06-03-1943). Τιμήθηκε από όλους του παρευρισκόμενους , ιερείς , εκπρόσωπο του κοινοβουλίου και αρχών το γεγονός με την επιμνημόσυνη  δέηση , κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και τον Εθνικό μας Ύμνο από την Φιλαρμονική Μπάντα Σερβίων.

Την ομιλία για το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Γεώργιος Χρήστου πρόεδρος  της τοπικής κοινότητας Σερβίων. Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Χρήστου , κάλεσε τους γνωρίζοντες  ονόματα  από τα θύματα του ολοκαυτώματος  , να επικοινωνήσουν με την Δημοτική επιχείρηση έτσι ώστε να υπάρξει μια πλήρης λίστα όλων των θυμάτων. Σκοπός της συλλογής να αναγραφούν σε ένα μνημείο που στερείτε η πόλη των Σερβίων , ως ελάχιστη ιστορική αναγνώριση αυτής της  θηριωδίας  από τις κατοχικές φασιστικές δυνάμεις.

<<<ΑΘΑΝΑΤΟΙ>>>

Ακολουθεί βίντεο από το cerbiwnfrouros.blogspot.com/ με ολόκληρη την εκδήλωση για την 77η επέτειο του ολοκαυτώματος των Σερβίων :

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 77ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕΡΒΙΩΝ 08-03-2020.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

 

 

 

cerbiwnfrouros.blogspot.com/