Εορδαία: Aναπαράσταση μέρους του Ολοκαυτώματος του Μεσοβούνου υπό μορφή θεατρικού έργου

10 Μαρτίου 2020
11:32
Κανένα σχόλιο

Ένα δύσκολο εγχείρημα επιχειρεί πανελλαδικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοβούνου Εορδαίας, με την αναπαράσταση, υπό μορφή θεατρικού έργου, μέρους  του Ολοκαυτώματος του χωριού από τους Γερμανούς κατακτητές, καταβάλλοντας σκληρό τίμημα,  με την εκτέλεση 279 κατοίκων, κατά  την περίοδο 1941- 1944. «Τα 127 δάκρυα», ο τίτλος του έργου, που αναφέρεται στη θυσία των 124 γυναικόπαιδων και των 3  στρατιωτών του Σοβιετικού Στρατού, στις 23 Απριλίου του 1944, άντλησε ο συγγραφέας, και Πρόεδρος του Μεσοβούνου,  Παύλος Παραστατίδης,  από τη δεξαμενή των προσωπικών μαρτυριών των επιζώντων, οι περισσότεροι σήμερα  έχουν αποβιώσει, ενώ 200 περίπου άτομα, ερασιτέχνες ηθοποιοί και κομπάρσοι, θα συμμετέχουν στην αναπαράσταση. Ενδιαφέρον έχουν  επιδείξει οι Πρεσβείες  της Ρώσικης Δημοκρατίας, και της Αρμενίας,  πρόσκληση  για να παραστεί στην αναπαράσταση θα αποσταλεί στο Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ, συνεχίζονται οι επαφές και σε άλλα επίπεδα. Οι πρόβες ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες και στις 16 Μαΐου, στο χώρο όπου κύλησε αίμα αθώων, και στήθηκε το μνημείο για τους Σοβιετικούς Στρατιώτες, θα γίνει η Αναπαράσταση των φρικιαστικών εκείνων  γεγονότων

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.