Οι «ξεκάθαρες αποφάσεις» που περίμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο δεν προέκυψαν μετά την πολύωρη συνεδρίαση της ιεραρχίας.

Ετσι, ο ίδιος ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, κάθε δόγματος και θρησκείας. Ο Πρωθυπουργός για άλλη μια φορά βγήκε μπροστά, όπως τονίζουν συνεργάτες του, και πήρε πάνω του την ευθύνη για «την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την περασμένη Παρασκευή, υπήρχε η εκτίμηση ότι η Ιερά Σύνοδος θα κατέληγε σε μια απόφαση αναστολής λειτουργίας των ιερών ναών, ώστε να προστατευτούν κυρίως οι ευπαθείς ομάδες οι οποίες, παρά τις συστάσεις που προηγήθηκαν, συνέχισαν να προσέρχονται τις δύο τελευταίες Κυριακές στις εκκλησίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μεσοβέζικη λύση» στην οποία προσέφυγαν οι ιεράρχες προκάλεσε εκνευρισμό και οργή στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό. Γι αυτό, μόλις μισή ώρα μετά την ανακοίνωση της ΔΙΣ, με ένα προσωπικό tweet , ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε την απόφαση της κυβέρνησης ότι «οι Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/mitstotakis-ekleise-ekklisies-paraskinio