Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καλούμε να αποσυρθούν από την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, τα θέματα 10 και 11 που αφορούν την έγκριση η μη  μελετών περιβαλλοντικών  επιπτώσεων για Αιολικούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο όρος Ασκιο.

Τα θέματα αυτά συνδέονται άμεσα με τις εξελίξεις με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τα σχέδια απολιγνιτοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ  σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης υπάρχουν φορείς, επιτροπές αγώνα που αντιτίθεται στην κατασκευή των συγκεκριμένων Αιολικών.

            Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα που θα πρέπει να συζητηθεί σε κανονική συνεδρίαση, ώστε να έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν για το θέμα και οι εκπρόσωποι φορέων, επιτροπών, της τοπικής κοινότητας.

Δεν πρέπει να αξιοποιηθεί η κρισιμότητα της κατάστασης με την πανδημία του κορονοίου ώστε τέτοια θέματα να περνάνε χωρίς την ανάλογη συζήτηση ιδίως αφού υπάρχουν αντιδράσεις. Η προηγούμενη δημοτική αρχή πέρασε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο  πριν τις εκλογές την δημιουργία Ενεργειακής κοινότητας. Το άγχος να περάσουν στα γρήγορα και μουλωχτά χωρίς αντιδράσεις τέτοιοι σχεδιασμοί που αφορούν την ενεργειακή πολιτική, δείχνουν την ταύτιση της δημοτικής αρχής αλλά και των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο με αυτή την πολιτική.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Στολτίδης Νόντας

Δημαράκη Δώρα