Π. Βρυζίδου: Αίτημα για ένταξη στο επίδομα των 800 ευρώ των Οδοντιάτρων, Δικηγόρων, Γιατρών, Μηχανικών και Λογιστών

29 Μαρτίου 2020
12:00

   Μέριμνα της Κυβέρνησης και όλων των Βουλευτών είναι η προστασία της υγείας και της ζωής των συμπατριωτών μας από τον κορονοϊό, αλλά και της οικονομικής στήριξης όλων όσων πλήττονται.

   Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις δεν μας επιτρέπουν, όπως στο παρελθόν, να βρισκόμαστε στα Υπουργεία και η επικοινωνία με τους Υπουργούς, γίνεται πλέον με επιστολές και τηλεδιασκέψεις.

   Στα πλαίσια των παραπάνω, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους πολίτες και από κοινού προσπαθούμε να υπάρχει όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη και δικαιότερη στήριξη.

   Παραθέτω την επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, (ανάλογη πρωτοβουλία έγινε και προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας) με αίτημα των επιστημόνων να συμπεριληφθούν στο επίδομα των 800 ευρώ.

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Συνημμένα: Η επιστολή μου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση:

                                                     

 

 

 

                                                                        Προς

                                                                    Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

                                                                κ. Ιωάννη Βρούτση

 

 Θέμα: Αίτημα για ένταξη στο επίδομα των 800 ευρώ των επιστημόνων

 

     Κύριε Υπουργέ,

   «Στέλνω την παρακάτω επιστολή, πρωτίστως σε εσάς, γιατί είναι θέμα αρμοδιότητάς σας, αλλά και γιατί συμμετέχω στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας μας, γνωρίζω ότι ένα δίκαιο αίτημα, θα το κατανοήσετε και θα το επιλύσετε (το ίδιο θέμα έθεσα υπόψη και στους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, σε σχετική επικοινωνία μαζί τους).

Αναφέρομαι στους Οδοντιάτρους, Δικηγόρους, Γιατρούς, Μηχανικούς και Λογιστές, για τους οποίους προβλέφθηκε, η επιδότησή τους με 600 ευρώ, σε δύο δόσεις, με επιταγή κατάρτισης- voucher, για αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους, μέσω ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

  • Οι Οδοντίατροι ασκώντας το επάγγελμά τους, βρίσκονται στον πρώτο βαθμό επικινδυνότητας του υγειονομικού επαγγέλματος, γι΄ αυτό ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, εξασφάλιση υγειονομικού υλικού και ως πρώτοι πληττόμενοι από την κρίση, λόγο κορονοϊού, το επίδομα των 800 ευρώ.
  • Οι Δικηγόροι επίσης, εφόσον έχει ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων και δεν επιτρέπεται να διεκπεραιώσουν ούτε δικαστικές, ούτε εξώδικες υποθέσεις, πρέπει να υπαχθούν στο καθεστώς επίσης, της επιδότησης των 800 ευρώ.
  • Τέλος, ο ήδη πολλαπλώς πληττόμενος κλάδος των Μηχανικών, καθώς και των Λογιστών, που έχουν αναστείλει τις εργασίες τους και φυσικά των Γιατρών, που πλήττονται, ενώ σηκώνουν ένα βαρύ φορτίο, θεωρώ ότι θα πρέπει να ενταχθούν στο μέτρο των 800 ευρώ.

   Τα επιμέρους επιχειρήματα, σας έχουν κοινοποιηθεί από τους αντίστοιχους Πανελλήνιους Συλλόγους τους και τα Επιμελητήρια.

   Στα πλαίσια της οργανωμένης δουλειάς που γίνεται από τα συναρμόδια Υπουργεία, θεωρώ ότι άμεσα θα αξιολογηθούν θετικά τα αιτήματα των παραπάνω κλάδων, ώστε να συμπεριληφθούν στα συνολικά μέτρα της Κυβέρνησης».

 

 

10 σχόλια

  • ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΑ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

    • Μόλις το είπε ο Άδωνης στο skai επιστολή η κ. Βρυζίδου.. κ. Βρυζιδου τα θέματα της περιοχής να προτάξετε αυτά τα ξέρουν και τα λύνουν..
      Σημείωση: Σου λέει ένας Βουλευτής πήγε Νεάπολη με τον κ. Χαρδαλιά, κάτσε να δημοσιεύσω μια επιστολή να “εμφανιστώ” κι εγώ..

  • Ο κλάδος της κατασκευής δεν χρειάζεται επίδομα κυρία βουλευτού
    Εμείς στην οικοδομή γενικά είμαστε άλλου Θεού παιδιά.
    Προς όλους τους ανθρώπους, βλέπετε πως φέρονται στους ανέργους, τους εποχικά εργαζόμενους στους αδύναμους αυτοί που έχουν εξουσία. Μας έχουν σαν ζώα μέσα στο σπίτι χωρίς δουλειά και αυτοί μοιράζουν χρήμα από δω και από κει
    Πρέπει να τους ταρακουνισουμε γιατί είμαστε αόρατοι γιαυτους.

  • Συγχαρητηρια στους πολλους Δεητζηδες που την ψήφισαν, ουτε μια αναφορα προς αυτους που δουλευουν κανονικα εν μεσο φοβου για την υγεια τους.

  • Δηλαδή γιατροί που έβγαζαν,πριν τον ιό,800 ευρώ την μέρα θα καταδεχθούν να πάρουν το 800αρι !!!!!!! Δεν το πιστεύω!! εκτός κι αν απαιτήσουν 24000 ευρώ να συμπληρώσουν το μηνιάτικο!!έλεος!!

  • Αισθημα ευθυνης θα ηταν κυρια βρυζιδου απο μερους σας αυτες τις ωρες να μην παιρνατε τις παχυλες βουλευτικες αποζημειωσεις , αφου δεν εργαζεσται αυτο το διαστημα και δεν παρεβρησκεστε στη βουλη η ενα μερος εξ αυτων και οχι να λαικιζεται ασυστολα .

  • Κυρία Βρυζίδου ζείτε σε άλλον πλανήτη; Ή θέλετε να εξασφαλίσετε τις ψήφους των πλουσίων; θα έπρεπε να ντρέπεστε που ζητάτε κάτι τέτοιο τις μέρες που κοινωνία μαστίζεται απο την ανεργία και πολλοί άνθρωποι υποφέρουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.