Συγχαρητήρια μεν, ενστάσεις δε, από το Δημοτικό Σύμβουλο Κοζάνης κι ιατρό Α. Δερμιτζάκη, σχετικά με την πρόθεση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χ. Τσεβεκίδη να θέσει τις υπηρεσίες του στη διάθεση της διοίκησης του Μαμάτσειου ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία της ΜΕΘ. Όπως έγραψε μέσω facebook: Συγχαρητήρια …Πρόεδρε για την απόφαση σου αυτή…πιστεύω κατόπιν ενημέρωσης και αποφασης του Δ.Σ του Ι.Σ.Κοζανης.
Σαν ο αρχαιότερος ιατρός-Αναισθησιολόγος της Π.Ε Κοζάνης( και όχι μόνο)…θα ήθελα σ’αυτο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ( επώνυμα) να ενημερώσω ότι:
1.προϋπόθεση για την λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσ.Κοζανης είναι η επάνδρωση της από διαπιστευμένους ( εντατικολόγους) ανεξαρτήτως ειδικότητος.
Εξ’οσον γνωρίζω , αγαπητέ συνάδελφε Πρόεδρε, δεν έχετε τέτοια εξειδίκευση, οπότε είναι ,ίσως, η διάθεσή σας καλοπροαίρετη και επαινετή, αλλά άνευ ουσιαστικής αξίας .
2.η μη δυνατότητα εκ μέρους σας , “αστική ευθύνη” έναντι των ασθενών της ΜΕΘ , εγείρει νομική εμπλοκή, εκ πιθανής αξίωσης αστικής ευθύνης εκ μέρους των εμπλεκομένων …
“Οι καιροί ου μενετοί ”
Μια φορά γιατρός…πάντα γιατρός…
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι, διετέλεσα Δντής του Αναισθησιολογικού τμήματος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης , σε δύσκολες εποχές και γνωρίζω από πολύ κοντά τα συμβαίνοντα ..
Καλή συνέχεια, αγαπητέ Πρόεδρε!!!”

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Δερμιτζάκη, ο νευρολόγος – ψυχίατρος Ιωάννης Ταρατσίδης, έγραψε, τα ακόλουθα:

Οντως αγαπητέ ΑΘΑΝΑΣΙΕ ΔΕΡΡΜΙΤΖΑΚΗ οι “καιροι ..ου μενετοί” ειναι, βρισκόμαστε σε “πόλεμο”πλέον και εσύ σαν πρώην Στρατιωτικός γιατρός ξέρεις πάρα πολύ τι αυτό σημαίνει. Μου κάνει εντύπωση που στην τοποθέτησή σου επικαλείσαι διαδικασίες που και σε ομαλότατες καταστάσεις δεν λύνουν προβλήματα αλλα τα μεταθέτουν σε άλλους χρόνους που εδώ δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Γιατί πρέπει να υπάρχει στην παρούσα φάση αποφαση του ΙΣ (πως θα μπορούσε να ειναι άραγε και αρνητική;) και οτι στην ΜΕΘ ,αλλά και στα άλλά τμήματα του Νοσοκομελιου, δεν χρειάζεται ένας ..καρδιολόγος, ένας πνευμονολόγος, ένας Νευρολόγος, ένας Αναισθησιολόγος κ.ο.κ γιατί οι άρρωστοι ξέρεις οτι ειναι με πολυοργανικές ανεπάρκεις. Και με εθελοντες λοιπόν μπορούν να δημιουγηθούν δυνατες ομάδεςκαι να προσφέρουν έργο που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, Αυτά αγαπητέ Θανάση απο ένα γιατρό που είναι ……αρχαιότερος απο εσένα και είναι ακόμη εν ενεργεία. Κάτι ακόμη στην φάση αυτή δέν χρειάζονται μόνον οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είναι στην πρώτη γραμμή, ολοι μπορει να προσφερουν ,αρκεί να προσφερθουν, γιατι υπάρχει και ….δεύτερη και τρίτη γραμμή εξυπηρέτησης των συνανθρώπων μας που υποφέρουν, και αυτή η Κυρία που ράβει μάσκες ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ .