Το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Εορδαίας ενημερώνει τους πολίτες ότι
απαγορεύεται η ρίψη μπαζών και ογκωδών αντικειμένων στους κάδους απορριμμάτων.

Επίσης λόγω της εποχής απευθύνουμε αυστηρή έκκληση σε όλους τους πολίτες, να μην τοποθετούν σε καμία περίπτωση, κομμένα χόρτα, θάμνους και κλαδιά δένδρων στους κάδους απορριμμάτων, αλλά να ενημερώνουν το Τμήμα Πρασίνου (τηλ.: 24630 54023) το οποίο και είναι υπεύθυνο για την αποκομιδή τους.

Η απόθεση χόρτων, θάμνων και κλαδιών σε άδειους κάδους απορριμμάτων, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν συμπολίτες μας να αποθέσουν τα οικιακά απορρίμματα-απόβλητα και να δημιουργείται πρόβλημα στην ομαλή ροή αποκομιδής τους από το Δήμο. Χαρακτηριστικό είναι βίντεο από την διαδικασία αποκομιδής του απορριμματοφόρου οχήματος όπου οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Εορδαίας, διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι ο κάδος έχει μόνο τρεις (3) σακούλες με απορρίμματα και είναι γεμάτος με αδρανή υλικά και χόρτα. Παραθέτουμε λοιπόν το συγκεκριμένο στιγμιότυπο και ως απάντηση στην διαμαρτυρία δημότη σε τοπικό μέσο ενημέρωσης για μη έγκαιρη αποκομιδή απορριμμάτων από πλευράς του Δήμου.

Ακόμα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι εκτός του κινδύνου πρόκλησης ζημιών στα απορριμματοφόρα οχήματα και του προβλήματος που δημιουργείται στην ομαλή ροή αποκομιδής των σκουπιδιών, το βάρος των αδρανών υλικών, των κλαδιών και των κομμένων χόρτων υπολογίζεται (χωρίς να είναι) ως οικιακό απόβλητο και επιβαρύνει το Δήμο Εορδαίας και κατά συνέπεια κάθε δημότη με πρόσθετη δαπάνη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Εορδαίας στο τηλέφωνο: 24630 55035. Ευελπιστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία κάθε πολίτη.

Link με το βίντεο που αναφέρει η ανακοίνωση: