kozan.gr: Κι όμως η Πανεπιστημιούπολη, στην ΖΕΠ Κοζάνης, θα έχει το δικό της “Μαμάτσιο” (ρολόι)

19 Μαΐου 2020
18:04

 

Το kozan.gr, μετά την άγνωστη ιστορία του λογοτύπου του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, παρουσιάζει μία ακόμη ενδιαφέρουσα κι επίσης άγνωστη ιστορία στους περισσότερους. Αν σας έλεγαν πως η Πανεπιστημιούπολη στην ΖΕΠ, στην Κοζάνη, θα διαθέτει μια κατασκευή-προσομοίωση του “ρολογιού” (Μαμάτσιος) στην κεντρική πλατεία της πόλης, δύσκολα θα μπορούσατε να το πιστέψετε. Kι όμως είναι αλήθεια …και θα συμβεί! Ήδη, όπως βλέπετε και στις πρόσφατες φωτογραφίες του kozan.gr, η συγκεκριμένη κατασκευή έχει αρχίσει να παίρνει μορφή αντίστοιχη με εκείνη του ιστορικού “ρολογιού” της Κοζάνης. Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, Θ. Θεοδουλίδη, εκείνος, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας, δηλώνοντας – ταυτοχρόνως  –  και τα ακόλουθα: “Κατά το σχεδιασμό και πριν την υλοποίηση του έργου της νέας Πανεπιστημιούπολης στην ΖΕΠ, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (συγκεκριμένα από τον τότε Περιφερειάρχη Γ. Δακή) σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μια κατασκευή-προσομοίωση που θα παραπέμπει σε τοπωνύμιο συνδεδεμένο με την πόλη της Κοζάνης. Από διάφορες προτάσεις που κατατέθηκαν, από τη μελετητική ομάδα της ΑΝΚΟ, επιλέχθηκε το καμπαναριό του Αγίου Νικολάου. Κατασκευαστικά, πλέον της ομοιότητας, έχει προβλεφθεί κι η μελλοντική τοποθέτηση ρολογιού”.

Να επισημανθεί πως ο πρώην Περιφερειάρχης Γ. Δακής ήταν επίσης εκείνος που είχε εισηγηθεί, στην αρμόδια επιτροπή, στην οποία συμμετείχε κι ο ίδιος, την επιλογή του λογοτύπου, του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, που σήμερα χρησιμοποιείται.

kozan.gr

 

Δίπλα, όπως φαίνεται παρακάτω, θα υπάρχει υπαίθριο αμφιθέατρο με πέργκολες

12 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.