Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας με ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και καφέ

22 Μαΐου 2020
16:49
Κανένα σχόλιο

 

Δεύτερη συνάντηση, μέσα σε μία εβδομάδα, με την προσωρινή διοικούσα επιτροπή του υπό σύσταση νέου σωματείου ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και καφέ της Πτολεμαΐδας, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Κάλφας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαΐδας Ισαάκ Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Μιχάλης Δεληκώστας και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Σάββας Παπάζογλου.

Τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν την λειτουργία των καταστημάτων τους, τα οποία πρόκειται να ξανανοίξουν στις 25 Μαΐου και τους κανόνες του ανοίγματος όπως ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση (ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, τήρηση αποστάσεων κλπ), καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Υπήρξε απόλυτη ταύτιση ότι όλος ο σχεδιασμός θα πρέπει να έχει ως πρώτη προτεραιότητα την διασφάλιση της προσπελασιμότητας και της εύκολης πρόσβασης από Άτομα με Αναπηρία, στους κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιούνται, καθώς και αν χρειαστεί από οχήματα υπηρεσιών άμεσης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε πως είναι αυτονόητη υποχρέωση του δήμου να καταβάλλει εμπράκτως κάθε προσπάθεια στήριξης του επιχειρηματικού και του εμπορικού κόσμου, ο οποίος δέχθηκε ισχυρό οικονομικό πλήγμα λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ σημείωσε την πλήρη απαλλαγή των πληττόμενων επιχειρήσεων από την καταβολή δημοτικών τελών για το τρίμηνο Μάρτιος-Μάιος 2020.

Τέλος ο Παναγιώτης Πλακεντάς υπογράμμισε ότι ο Δήμος Εορδαίας θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να συμβάλλει στην τόνωση της αγοράς της πόλης, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στην προσπάθεια προστασίας των θέσεων εργασίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.