Συστατικά0/12 συστατικά
8 φύλλα κρούστας
Κανέλα
4-5 κουταλιές καστανή ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
1 κρόκο αυγού
Κρέμα
1½ λίτρο γάλα
260 γρ ζάχαρη
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
50 γρ βούτυρο
3 βανίλιες

Οδηγίες0 από 12 βήματα ολοκληρώθηκαν
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, τα αυγά και το σιμιγδάλι.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε φόρμα 26 εκατοστών και βάζουμε δύο φύλλα κρούστας.
Βουτυρώνουμε πασπαλίζουμε λίγη καστανή ζάχαρη, κανέλα και σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα δύο φορές.
Σκεπάζουμε με δύο φύλλα και απλώνουμε την κρύα κρέμα.
Κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν και αλείφουμε με κρόκο αυγού την κρέμα.
Γυρνάμε τα φύλλα προς τα μέσα και τα βουτυρώνουμε.
Προαιρετικά πάνω από τα φύλλα βάζουμε αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να ψηθούν τα φύλλα.