Μετά το σερί Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, νόμων, υπουργικών αποφάσεων που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο σε όλα τα επίπεδα, η ΝΔ ετοιμάζει να φέρει άθλιο, χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο, για τον περιορισμό μέχρι και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, ικανοποιώντας άλλη μια απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων. Νοσταλγώντας άλλες – μαύρες εποχές θέλουν κουμανταδόρο στα σωματεία μας το χωροφύλακα! Θέλουν να τσακίζουν τις ζωές μας και να μην κουνιέται φύλλο, να μη βγάζουμε άχνα.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε το αντιαπεργιακό έκτρωμα και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μητρώων των σωματείων η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει το κερασάκι στη τούρτα με το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Επιδιώκουν να ενισχύσουν τα μέτρα καταστολής απέναντι στο δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε, να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε, να απεργούμε, σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα μας σκληραίνει ακόμα περισσότερο, που κυβέρνηση και εργοδοσία φορτώνουν στις πλάτες μας τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίση.

Δεν θα τους περάσει!

Οι αγώνες μας δε θα μπουν στο γύψο!

Δεν θα ζητάμε άδεια από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της για να διαδηλώνουμε, να παλεύουμε και να διεκδικούμε. Το δικαίωμα αυτό το έχουμε κατεκτημένο με αγώνες και θυσίες και δεν το χαρίζουμε όσους νόμους και να ψηφίσουν, όσα μέτρα καταστολής και να πάρουν.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας.

Είμαστε εμείς που μέσα στη καραντίνα κρατήσαμε το λαό όρθιο. Είμαστε οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, στις επιχειρήσεις τροφοδοσίας, οι υπάλληλοι των φαρμακείων και ιατρίων. Είμαστε οι εμποροϋπάλληλοι που δουλεύουμε 4ωρα με μισθούς πείνας, Κυριακές, BLACK FRIDAY και λευκές νύχτες. Οι εργαζόμενοι στην εστίαση που δουλεύουμε ανασφάλιστοι για 2 ευρώ την ώρα. Είμαστε όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε με ένα μισθό που δε ξέρουμε αν αύριο θα τον έχουμε για να πλουτίζουν μία χούφτα μεγάλων επιχειρηματιών που έχουν εξασφαλίσει 2-3 ζωές.

Εμάς φοβούνται, για αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Γνωρίζουν πολύ καλά τόσο η κυβέρνηση όσο και η εργοδοσία ότι υπάρχει αγανάκτηση, προβληματισμός στους εργαζόμενους για το πως μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ξέρουν καλά ότι έχουμε τη δύναμη μέσα από τα ταξικά μας σωματεία, τις ζωντανές συλλογικές μας διαδικασίες, τα αιτήματα μας, τους αγώνες μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να μας φιμώσει, να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.