Με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων λίμνης Πολυφύτου συναντήθηκε στο Βελβεντό ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης

24 Αυγούστου 2020
11:11

 

Με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων λίμνης Πολυφύτου συναντήθηκε στο Βελβεντό ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης ύστερα από πρόσκλησή τους.  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κουρτίδης Νίκος, έθεσε τα ζητήματα που αφορούν στην προστασία των ψαριών αλλά και στην προοπτική του κλάδου στη λίμνη Πολυφύτου.

Στο τέλος της συζήτησης συμφωνήθηκαν ως προτεραιότητες:

α. η προστασία της ποιότητας των αλιευμάτων,

β. η σύνταξη μελέτης ιχθυαποθεμάτων στη λίμνη Πολυφύτου,

γ. η στελέχωση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την ειδικότητα του ιχθυολόγου και

δ. η επιτήρηση διαχείρισης της λίμνης.

Οι παραπάνω στόχοι θα πρέπει να προωθηθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους παραλίμνιους Δήμους Κοζάνης και Σερβίων.

5 σχόλια

  • Η επιτήρηση της Λίμνης Πολυφύτου αλλά και άλλων Λιμνών και ιδιαίτερα σε περιόδους απαγόρευσης της Αλιείας είναι αρμοδιότητα των Αστυνομικών Αρχών.
    Εδώ και δέκα έτη στην ΠΕ Κοζάνης δεν υπάρχει Ιχθυολόγος . Μάλιστα στην Τροποποίηση του Οργανισμού που είναι σε Διαβούλευση τα τμήματα Αλιείας συγχωνεύονται με τα τμήματα Ζωικής Παραγωγής .
    Αγελάδες πρόβατα ,κατσίκια ,ψάρια όλα μαζί . Δεν υπάρχει ούτε μία θέση Ιχθυολόγου ή Τεχνολόγου Ιχθυολόγου στο τακτικό προσωπικό που εγκρίθηκε για το 2020 αλλά και στην Πρόβλεψη για το 2021 . Με μελέτες ιχθυαποθεμάτων δεν λύνονται τα προβλήματα. Οι επαγγελματίες Αλιείς έχουν όνειρο τη δημιουργία Ιχθυόσκαλας στα Σερβία. Χειρότερες μέρες έρχονται για τους επαγγελματίες Αλιείς και όχι καλύτερες.
    Κουράγιο.

    • Δυστυχώς δεν υπάρχει σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος ούτε και από τους ίδιους τους επαγγελματίες αλιείς. Θα έπρεπε να οργανωθούν μόνοι τους και να προσλάβουν ιχθυολόγο ώστε να τους καθοδηγεί επιστημονικά και όχι μόνο.

      • Αν είναι δυνατόν τι είναι πάλι αυτό? Αυτό οφείλει να το πράξει το κράτος. Σύλλογο έχουν ,όχι ιδιωτική επιχείρηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.