Προσφυγή του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη στις Δικαστικές Αρχές μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Ορεινή Ζώνη

8 Σεπτεμβρίου 2020
16:13
Κανένα σχόλιο

 

Στην Εισαγγελία των Γρεβενών βρέθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης προκειμένου να υποβάλλει καταγγελία για την εγκληματική, όπως χαρακτήρισε, μετακίνηση οικογένειας προσφύγων από δομή των Ορεινών Γρεβενών σε δομή φιλοξενίας άλλης περιοχής εκτός Δυτικής Μακεδονίας, που τελεί σε καθεστώς καραντίνας λόγω κορονοϊού. Μετά την επιστροφή της οικογένειας πίσω στα Γρεβενά, η γυναίκα βρέθηκε θετική στη νόσο, αλλά ασυμπτωματική, ύστερα από διαγνωστικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών, ενώ αρνητικά ήταν τα δείγματα των υπολοίπων μελών της οικογένειας.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο κ.Δασταμάνης στην κ.Εισαγγελέα είναι πρώτον ποιος αποφάσισε την μετακίνηση της οικογένειας σε δομή που είναι σε καθεστώς καραντίνας και για ποιον λόγο, δεύτερον εάν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά την μετακίνηση των προσφύγων η οποία έγινε μάλιστα με μέσο μαζικής μεταφοράς, τρίτον εάν το ξενοδοχείο των Γρεβενών τηρεί τα απαιτούμενα μέτρα κατά της διασποράς καθώς φιλοξενεί πλέον, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 και τέταρτον εάν ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε τους απαραίτητους ελέγχους στους διαμένοντες της δομής των Γρεβενών αλλά και στο προσωπικό που μετέφερε την οικογένεια.

Από την πλευρά της, η κ.Εισαγγελέας τόνισε στον κ.Δασταμάνη ότι η καταγγελία του είναι σοβαρή και θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Γρεβενών απαίτησε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για το περιστατικό που εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία, μεσούσης της πανδημίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.