Η γενιά μου, η συνδεδεμένη! (Γράφει ο Γιώργος Τριανταφύλλου)

16 Σεπτεμβρίου 2020
13:00
Κανένα σχόλιο

Αχ ίντερνετ, μαγικό μου ίντερνετ, κύριε αγωγέ της γενιάς μου. Μέσω εσού μπορούν να συνδεθούν δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια, άπειροι μεταξύ τους. Από την Κοζάνη ώς τα Κοίλα, τη Λάρισα ώς τη Σαλονίκη, την Αθήνα ώς το Αμβούργο, το Μόναχο ώς το Σίδνεϊ κ.ο.κ.

Μέσω εσού ο καταπιεσμένος μαθητής, που θα επιστρέψει απ’ το σχολείο πιεσμένος και κουρασμένος επειδή του ταΐζεται μασημένη τροφή, θα ξεδώσει. Επειδή θα βαριέται να ανοίξει βιβλίο, θα χωθεί με το κεφάλι μέσα στον τεράστιο μαγικό σου κόσμο.

Ο κόσμος σου περιλαμβάνει δοκίμια, βιογραφίες, ειδήσεις και ντοκιμαντέρ μα ο πιτσιρικάς θέλει κάτι πιο ξεκούραστο. Σιγά μη διαλέξει όσα τον «υποχρεώνουν» άκομψα οι άλλοι να κάνει, και μιας και λείπουν οι γονείς του για δουλειά ή ξεκουράζονται κι αυτοί, θα ανοίξει το instagram, θα γνωρίσει νέα παιδιά, θα ξεχάσει πώς είναι το face to face μίλημα. Θα παίξει class royal, fortnite, FIFA και θα ξεχάσει το ποδοσφαιράκι στη γειτονιά.

Χάριν εσού όταν θα βγει έξω βρίσκει κανείς την ευκαιρία να αποφύγει τις φλυαρίες και φλερτάρει μέσα από μια οθόνη, έτσι δεν είναι; Τι να την κάνει την άμεση επαφή ενώ υπάρχεις εσύ! Μιας και βαριέται θα κάνει φρι στάιλ ή vlog όπως και άλλοι πόσοι, τι παραπάνω έχουν από αυτόν και ανεβαίνουν στα social δηλαδή;

Καυτηριάζει βρίζοντας ό,τι του τη σπάει με ρυθμό και στα ξαφνικά αποκτά 100, 1.000, 10.000, ακόλουθους και όσο περνάει ο καιρός κάνει τη ζωή του δημόσια χωρίς να το καταλάβει. Το ήθελε τελικά αυτό ή μήπως όχι; Και όμως κάνει πολύ ενδιαφέρουσα τη ζωή του, όσο πιο μεγάλη απήχηση έχει, τόσο μεγαλύτερο νόημα αποκτά το είναι του! Τι; Οχι;

Ω ίντερνετ, μεγάλη η χάρη σου αλλά ποιος θα μάθει στα παιδιά πώς να σε χειρίζονται; Πώς οι νέοι θα μάθουν να παίρνουν από εσένα, χωρίς να βγάζουν τη ζωή τους στη φόρα με αποτέλεσμα να σκοτώνουν διαρκώς την ιδιωτικότητά τους και να αντιγράφει απλά ο ένας τον άλλον;

Γιώργος Τριανταφύλλου 18 ετών – Mαθητής 1ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης
υπεύθυνος του πυρήνα μαθητών αρθρογράφων
Change the world

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.