Πτολεμαΐδα: Επαναλειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

16 Σεπτεμβρίου 2020
13:17
Κανένα σχόλιο

Την έναρξη των δράσεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σηματοδοτεί ο Δήμος Εορδαίας με τη συμμετοχή του στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι δράσεις θα εξελιχθούν από σήμερα Τετάρτη 16 μέχρι και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, μετά τις πρώτες εργασίες βελτίωσης των υποδομών και συντήρησης του εξοπλισμού ώστε να καταστεί επισκέψιμος κυρίως για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο να αποκτήσουν γνώσεις οδηγικής συμπεριφοράς.

Αναφερόμενοι στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, τόσο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Πλακεντάς, όσο και οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Μαίρη Αντωνιάδου, και Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Ζαφειρούλα Σεβαστού, τόνισαν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη αλλαγής συμπεριφορών και συνηθειών, επιλέγοντας βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα και άλλους, την πληθώρα των δράσεων, και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού φορέων.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Εορδαίας, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η παρουσίαση της Μελέτης κυκλοφοριακής δράσης στην πόλη από την εταιρεία στην οποία ανατέθηκε, και πάνω στη Μελέτη αυτή θα δομηθεί το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μαζί με άλλες παρεμβάσεις. Η δημοτική αρχή σχεδιάζει ακόμα το Δίκτυο Ποδηλατόδρομων, «εκεί που μπορεί και πρέπει να γίνουν».

Το πρόγραμμα της σημερινής, πρώτης ημέρας της Εβδομάδας Κινητικότητας, ξεκινά στις 7 το απόγευμα με την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με αφετηρία και τέρμα το Δημαρχείο, και την παρουσίαση προπόνησης από την Ακαδημία ΑΣΣΟΣ στην πίστα του Συλλόγου στο Προάστιο, ενώ έντυπο υλικό στην κεντρική πλατεία θα διανέμει η Ομάδα Εθελοντισμού «Ανδρόνικος» σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.