Κύριε Κοσματόπουλε,

Σε μια κοινωνία που την κοιτάμε καθημερνά στα μάτια δεν θα τολμούσαμε να πούμε ψέματα ή να αποκρύψουμε γεγονότα. Είμαστε στις επάλξεις για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Και δεν μας βρήκαν και λίγα.

Για τη συγκεκριμένη δήλωσή σας έχω να αναφέρω στους συμπολίτες μου, όπως το έχω ήδη κάνει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε τη μορφή Λαϊκής Συνέλευσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων του Βελβεντού, ότι δεν είχα ενημερωθεί από κανέναν επίσημα ή ανεπίσημα για έλευση μεταναστών/προσφύγων. Η πρώτη ενημέρωσή μου έγινε από την κυρία Λυμπεράκη, εκπρόσωπο της ΜΚΟ SOLIDARITY NOW στις 21 Σεπτεμβρίου το βράδυ όταν πλέον η απόφαση είχε ληφθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς, το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τον ξενοδόχο.

Μάλιστα από τις αρχές της θητείας μου και κατά καιρούς είχα λάβει διαβεβαιώσεις από τον εκπρόσωπο του ξενοδοχείου ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο κατάλυμά του λόγω του ότι το ξενοδοχείο ΑΓΝΑΝΤΙ είναι η βασική ξενοδοχειακή μας υποδομή στην έδρα του Δήμου Βελβεντού.

Τις αποδείξεις σας για όσα δημόσια δηλώσατε θα τις καταθέσετε στη Δικαιοσύνη. Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προτείνω την κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον σας, για να έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε τα όσα λέτε και υπονοείτε.

Μανώλης Στεργίου

Δήμαρχος Βελβεντού

 

Δείτε εδώ τις δηλώσεις Κοσματόπουλου