Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει για τον αντιγριπικό εμβολιασμό 2020-2021 – “Τηρούμε τις επίσημες οδηγίες, προστατεύουμε και θωρακίζουμε τη δημόσια υγεία των δημοτών”

2 Οκτωβρίου 2020
12:46
Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης για τη μετάδοση του ιού της γρίπης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, παράλληλα όμως με την αυστηρή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής.

Για το λόγο αυτό, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς ενημερώνει τους πολίτες για τον φετινό αντιγριπικό εμβολιασμό (2020-2021), που όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, συμβάλλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης και θωρακίζει τη δημόσια υγεία.

Ομάδες αυξημένου κινδύνου που θα πρέπει, κατά προτεραιότητα, να εμβολιάζονται:
⦁ Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
⦁ Παιδιά, άνω των 6 μηνών και ενήλικες με επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα
⦁ Έγκυες, ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης και θηλάζουσες μητέρες
⦁ Άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία
⦁ Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας
⦁ Κτηνίατροι, πτηνοτρόφοι, κτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι κλπ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο εμβολιασμός αναμένεται να αρχίσει από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου.

Διευκρινίζεται, ότι ο εμβολιασμός για τη γρίπη δεν προστατεύει για τη λοίμωξη από τον Covid.

Περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Καστοριάς
Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας
Παλαιολόγου 1, (Περιοχή Αγίου Μηνά)
Τηλ.: 2467021027 & 2467021028 (Βικτωρία Καρκαρέτσου, Αλεξάνδρα Σιαραφέρα)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.