Ο Τρύγος στην Κοζάνη – Στο αμπέλι του Λαζάρου Κουζιάκη (Βίντεο)

5 Οκτωβρίου 2020
10:54
Κανένα σχόλιο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Τρύγος αποτελεί κυρίως οικογενειακή υπόθεση σύμφωνα με την παράδοση στην πόλη μας, επιστρατεύονται όμως και φίλοι γιατί εκτός από εργασία που απαιτεί εγρήγορση, τα σταφύλια πρέπει να μαζευτούν το πολύ σε μια δυο μέρες, τους αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για καλό φαγητό, γλέντι, κασμέρια και κανένα ποτηράκι παραπάνω έτσι για το καλό!

Στη συνέχεια ακολουθούν εργασίες όπως το πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή του κρασιού και στη συνέχεια του τσίπουρου.

Τα σταφύλια είναι κατά κύριο λόγο τοπικές ποικιλίες εκατό τοις εκατό βιολογικό προϊόν. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή κρασιού και τσίπουρου καθώς επίσης οι νοικοκυρές με το μούστο θα κάνουν διάφορα γλυκίσματα και εδέσματα όπως μουστόπιτες και πετιμέζια.

 



Πηγή xronos-kozanis.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.