Lockdown: Έτσι πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν τα λύκεια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Ποια είναι τα δεδομένα για τα σχολεία της Κοζάνης και της Καστοριάς

2 Νοεμβρίου 2020
21:34

“Λουκέτο” και στα λύκεια στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες του lockdown. Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση. Ποια είναι τα δεδομένα για τα σχολεία της Κοζάνης και της Καστοριάς. Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από τα ξημερώματα της Τρίτης, 03.11.2020.

Μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών επιδημιολόγων πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν τα λύκεια στους νομούς της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, που μπαίνουν σε lockdown από την Τρίτη, 03.11.2020

Όπως επισημαίνεται σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου, το κλείσιμο για τα λύκεια αποτελεί «προληπτικό μέτρο» και δεν αντανακλά διασπορά του ιού στα σχολεία. «Τα κρούσματα παραμένουν μεμονωμένα και προέρχονται κυρίως εκτός σχολείου», τονίζουν οι πηγές.

Επίσης, όπως αναφέρουν, τα παιδιά Λυκείου έχουν μεγαλύτερη και πιο στενή, πιο κοντινή κοινωνική δραστηριότητα με τους συμμαθητές τους. «Το μέτρο έχει νόημα εφόσον -όπως εν προκειμένω- εφαρμόζεται ολικό lockdown – δηλαδή τα παιδιά αυτά δεν θα πηγαίνουν σε πλατείες, δεν θα γυρνούν έξω», τονίζουν οι πηγές.

Όσον αφορά τα σχολεία της Κοζάνης και της Καστοριάς, άτυπη ενημέρωση του υπουργείου αναφέρει ότι στα τεστ που διενεργήθηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, δειγματοληπτικά, στις περιοχές αυτές, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα ωστόσο τα σχολεία συνέχισαν να λειτουργούν, βρέθηκαν 0,6% (4 στα 661 δείγματα) θετικά. Σύμφωνα με τις ίδιες, πάντα, πηγές, το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι και σε περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, τα σχολεία παραμένουν ένα ασφαλές περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

newsit.gr  ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια

  • Ναι. Σε ένα σχολείο 400 μαθητών έκαναν τεστ οι 40. Και φυσικά όσοι είχαν συμπτώματα ή υπόνοια, την έκαναν με ελαφριά. Ωραία στατιστικά και ωραία συμπεράσματα βγάζετε. Τους καημένους τους παππούδες και τις γιαγιάδες σκέφτομαι..

  • σε πόσα σχολεια στο νομο και κυρίως σε ποιά σχολεια εκαναν 664 τεστ; σε σχολεια που μαζευουν μαθητες απο ολο τον νομο (μουσικα, καλλιτεχνικο) εκαναν τεστ;

    • Έκαναν σε γυμνάσιο στην εορδαια με μικρή συμμετοχή παιδιών γιατί αρνήθηκαν οι γονείς (!) δεν ξέρω στο δημοτικό και στο ΕΠΑΛ τι συμμετοχή υπήρχε σίγουρα δεν έγινε στα σχολεία που αναφέρεις

  • Πολύ απλά, η Αθήνα για ακόμα μια φορά “σκοτώνει” τη Θεσσαλονίκη. Όπως τη “σκοτώνει” χρόνια τώρα, με το υπανάπτυκτο αεροδρόμιο για να περνούν όλοι απ’ την Αθήνα, με το υπανάπτυκτο λιμάνι για να περνούν όλοι απ’ τον Πειραιά, με το Μετρό που δεν γίνεται ποτέ, με τα διόδια στην Εγνατία/Ωραιόκαστρο, κλπ, κλπ, κλπ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.