Καλλιόπη Βέττα: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Π.Δ.Μ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη

10 Νοεμβρίου 2020
13:00
Κανένα σχόλιο

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που κοσμεί την περιοχή, χάρη στην προσπάθεια των καθηγητών, των στελεχών και των φοιτητών του.

Η κ. Βέττα, έπειτα από την ενημέρωση που είχε από τον κ. Θεοδουλίδη, εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι η κατανομή των θέσεων ΔΕΠ για το Π.Δ.Μ. δεν έγινε με κριτήριο τις αυξημένες ανάγκες του εκπαιδευτικού ιδρύματος, αλλά με βάση τον αριθμό συνταξιοδότησης των διδασκόντων, κριτήριο που δεν ευνοεί, γενικότερα, τα νεότερα ιδρύματα.

Ως αποτέλεσμα, το Π.Δ.Μ. έχει την χειρότερη αναλογία πανελλαδικά, σε καθηγητές ανά φοιτητές σε κάθε τμήμα, ενώ σημαντικές ελλείψεις παρατηρούνται σε τεχνικό προσωπικό στα εργαστήρια, όπως και στην ύπαρξη κτιρίων, ειδικότερα στην Εορδαία.

Η κ. Βέττα, επεσήμανε ότι για το θέμα της στελέχωσης έχει υποβάλει κοινοβουλευτική ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό από τις 17 Σεπτεμβρίου, χωρίς ως τώρα να έχει λάβει κάποια απάντηση.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της λειτουργίας λιγότερων σχολών από τις προβλεπόμενες, με έμφαση στην αναστολή λειτουργίας έξι πανεπιστημιακών τμημάτων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πριν από έναν χρόνο, απόφαση που προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα, τόσο στο Π.Δ.Μ., όσο και στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στη χρηματοδότηση του Ιδρύματος δεδομένου του πλήγματος που δέχεται η δυτική Μακεδονία από την απολιγνιτοποίηση και του σημαντικού ρόλου που θα μπορούσε να διαδραματίσει το Π.Δ.Μ. για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.