kozan.gr: Διευθυντής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης Θεόφιλος Καντζόγλου στον ΑΝΤ1: “Η γούνα των θανατωμένων ζώων δεν θα χρησιμοποιηθεί, θα καταστραφούν αυτούσια τα ζώα. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που έχω, θα προβλεφθεί αποζημίωση” (Bίντεο)

13 Νοεμβρίου 2020
22:39

Για τα 2500 μινκ που αναμένεται να θανατωθούν  μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο διευθυντής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης Θεόφιλος Καντζόγλου: “Έχει βρεθεί μία μονάδα θετική, εμείς πήραμε εννέα δείγματα από εννέα ζώα που βρέθηκαν και τα εννέα θετικά… Αύριο ξεκινά η θανάτωση. 2.500 μινκ θα θανατωθούν όλα. Υπάρχει άλλη μια μονάδα που ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε ότι είδε συμπτώματα στα ζώα που εκτρέφει ενώ βρέθηκε και ο ίδιος και ο πατέρας του θετικοί σε εξετάσεις που έκαναν οπότε πρέπει να πάρουμε δείγματα και αν βρεθεί θετική από τα δείγματα που θα στείλουμε θα ακολουθηθεί η διαδικασία. θα θανατωθούν κι αυτά. Η γούνα των θανατωμένων ζώων δεν θα χρησιμοποιηθεί, θα καταστραφούν αυτούσια τα ζώα. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που έχω, θα προβλεφθεί αποζημίωση” υπογράμμισε ο κ. Καντζόγλου.

Σχετικά με τις ανησυχητικές ενδείξεις για τη μετάδοση του ιού στα κατοικίδια είπε: “Ο ιός αυτός σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα κόλλησε από ζώο σε άνθρωπο, άρα είναι ιός που ξεκίνησε από τα ζώα και μεταδόθηκε στον άνθρωπο. Έχει βρεθεί σε άλλες χώρες στον κόσμο ότι έχει μεταδοθεί σε γάτες, σε διάφορα ζώα ζωολογικών κήπων, σε τίγρεις, σε λιοντάρια στις ΗΠΑ. “ενώ για τα κρούσματα σε σκύλους είπε: “Είναι πιο λίγα τα περιστατικά σε σκύλους, αυτό μπορεί να είναι και τυχαίο, να μην σημαίνει και τίποτα. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι σκύλοι δεν είναι ευαίσθητοι στον ιό. Έχει βρεθεί και σε σκύλο αλλά σε λιγότερα περιστατικά απ’ ό,τι σε γάτες, σε αιλουροειδή γενικά”.

Ένα σχόλιο

  • Δεν είναι μόνο το κόστος των 2.500 μινκ αλλά και η αντικατάσταση τους. Οι άνεργοι που θα δημιουργηθούν. Η Καταστροφή των επιχειρήσεων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.