Κάλεσμα της Ταξικής Ενότητας στο προεδρείο του Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για προκήρυξη 24ωρης Απεργίας στις 26 Νοέμβρη

20 Νοεμβρίου 2020
12:50

Η απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας και lockdown δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Το νομοθετικό τερατούργημα, που περιλαμβάνει 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία, εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων, είναι «αιτία πολέμου» και το εργατικό κίνημα θα δώσει απεργιακή απάντηση.

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Νοέμβρη έχουν ήδη αποφασίσει μια σειρά Εργατικά Κέντρα, όπως τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, καθώς και τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Αρτας, Αγρινίου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Κορίνθου, Λαμίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας – Βόνιτσας, Σάμου και η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Στο Δημόσιο, 24ωρη απεργία την ίδια μέρα έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ακόμα αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει δεκάδες Ομοσπονδίες:

οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Λογιστών (ΠΟΛ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) και Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΠΟΘΑ) καθώς και οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης – τέως Βιομηχανίας / Ενέργειας / Ερευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ), Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).

Η Ταξική Ενότητα καλεί το προεδρείο του ΕΚΝΚ να καλέσει το ΔΣ σε άμεση έκτακτη συνεδρίαση, έτσι ώστε να συζητηθεί το ζήτημα και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Τα μέλη του ΔΣ

Δημαράκη Δώρα

Καλαϊτζίδης Γιώργος

Τεντσογλίδης Ηλίας

3 σχόλια

  • Η συμμετοχή των εργαζομένων θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με όλες τις προηγούμενες. Οι συνδικαλιστές δεν έχουν πάρει ακόμη είδηση ότι η απήχηση των όσων λένε στους εργαζόμενους είναι πλέον μηδαμινή. Απλά τους βαρέθηκαν και τους έκαναν στην άκρη ακόμη και στο δημόσιο.

  • Εδώ ό κόσμος πήρε φωτιά και η ταξική ενότητα αναπολεί τις μέρες της πρώην σοβιετικής Ένωσης!Οι μισοί εργαζόμενοι είναι με τηλεργασια από το σπίτι οι υπόλοιποι σέ αναστολή εργασίας και πληρώνει το κράτος . Αλήθεια ποιοί έμειναν για νά απεργησουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.