Ανακοίνωση- Κάλεσμα του Σωματείου Εργατών-τριών Γούνας Σιάτιστας: Συμμετέχουμε στην απεργία 26/11- Απαντάμε στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματα μας

24 Νοεμβρίου 2020
17:00
Κανένα σχόλιο

 

Συνάδελφοι, , συναδέλφισσες την χειρότερη κρίση όλων των εποχών περνάει ο κλάδος της γούνας, εκατοντάδες εργαζόμενοι χωρίς μεροκάματο, άνεργοι χωρίς εισόδημα για μεγάλο χρονικό διάστημα αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες για τις οικογένειές τους. Δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στοιχειωδώς την θέρμανση αφού μπαίνουμε για τα καλά στον χειμώνα.

Με δεδομένο ότι ούτε το 20% που εργάζονται στα εργοστάσια γούνας, στις φάρμες και στα βυρσοδεψεία είναι ασφαλισμένοι ,με την εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση, τα μέτρα της κυβέρνησης δεν καλύπτουν , δεν αγγίζουν παρά ελάχιστους γουνεργάτες.

Μετριούνται στα δάχτυλα οι δικαιούχοι του επιδόματος των 800€ και των 534€ . Στην πράξη δεν ισχύει ή αφορά μόνο λίγους το μέτρο της αναστολής.

Ακούμε για επιδοτήσεις-χρηματοδοτήσεις σε μεγαλοεπιχειρηματίες επιστρεπτέες – μη επιστρεπτέες δανειοδοτήσεις, περιφερειακά προγράμματα. Για τους εργαζόμενους του κλάδου όμως ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Μετρημένους γουνεργάτες καλύπτουν και τα επιδόματα των μακροχρόνια ανέργων.

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, παρά τις υποσχέσεις των τοπικών παραγόντων και των εκπροσώπων της κυβέρνησης

Συνάδελφοι το μόνο που μας μένει είναι η συσπείρωση στο σωματείο, η οργάνωση και ο αγώνας . Αυτά που νομοθετεί τώρα η κυβέρνηση ,το 10ωρο αντί του 8ωρου εμείς το ζούμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να θέσουν υπό διωγμό το μοναδικό μας όπλο, το απεργιακό μας δικαίωμα. Να πούμε όχι στο φακέλωμα των συνδικάτων όσων συμμετέχουν και ψηφίζουν σε αυτά.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΕΠΙΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΓΟΥΝΑΣ -ΦΑΡΜΕΣ -ΒΑΦΕΙΑ -ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.