Δήμος Γρεβενών: Ράμπες πρόσβασης για άτομα με αναπηρία σε σχολεία όλων των βαθμίδων

30 Νοεμβρίου 2020
15:14

 

Με στόχο την καλύτερη πρόσβαση των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία στις σχολικές μονάδες, ο Δήμος Γρεβενών ξεκίνησε την κατασκευή ειδικών ραμπών στις εισόδους των κτιρίων, βελτιώνοντας έτσι τις υπάρχουσες δομές παιδείας και αναβαθμίζοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι σχετικές παρεμβάσεις υλοποιούνται σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας όλων των βαθμίδων μέσα από την Πράξη “Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις” του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 245.500 ευρώ και με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” (105.400 ευρώ) αλλά και από ιδίους πόρους (140.100 ευρώ).

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις που αφορούν την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος της ισότιμης προσπελασιμότητας και αυτονομίας των ΑμεΑ στους δημόσιους χώρους βρίσκονται για τη Δημοτική Αρχή των Γρεβενών σε πρώτη προτεραιότητα καθώς όχι μόνο αποτελούν ατομική και συλλογική μας υποχρέωση αλλά κυρίως βοηθούν καταλυτικά στην αλλαγή αναχρονιστικών νοοτροπιών που για δεκαετίες εγκλώβισαν τα άτομα με αναπηρία στο κοινωνικό περιθώριο.

Επομένως, ο Δήμος Γρεβενών στέλνει εμπράκτως το δικό του μήνυμα ευαισθητοποίησης ενόψει της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, σεβόμενος τη διαφορετικότητα και συμβάλλοντας στην εξάλειψη διακρίσεων και αποκλεισμών που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια καθώς «η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και πρωτίστως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» όπως είχε κάποτε αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που αποτελεί την κορωνίδα του Ελληνικού Αναπηρικού Κινήματος.

2 σχόλια

  • Μόνο στην Ελλάδα τα αυτονόητα και οι υποχρεώσεις του κράτους και της διοίκησης αποτελούν είδηση.
    Τώρα τι θέλουν; να τους πούμε μπράβο!!!

  • Συγχαρητήρια στον Δήμο Γρεβενών.
    Μια ερώτηση όμως, τα κτίρια μέσα είναι διαμορφωμένα κατάλληλα για ΑμεΑ; Υπάρχουν τουαλέτες για ΑμεΑ;
    Αν δεν υπάρχουν και εσωτερικά οι υποδομές τότε οι ράμπες γίνονται για τα μάτια του κόσμου ή έστω σαν ένα πρώτο μικρό βήμα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.