Διαβάσουμε στο site της ΕΡΤ Κοζάνης: “Δέκα κλίνες ΜΕΘ ανοίγουν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Στέργιο Γκανάτσιο, που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης.

Κομβικής σημασίας για την εξέλιξη αυτή είναι η τοποθέτηση ενός εντατικολόγου στο Νοσοκομείο Κοζάνης και η δημιουργία ομάδας γιατρών για την υποστήριξη της μονάδας. Ειδικότερα, στις 6 κλίνες θα αντιμετωπίσουν περιστατικά Covid-19, και στις υπόλοιπες 4 γενικά περιστατικά”.

Το ερώτημα που γεννιέται με βάση τις δηλώσεις του διοικητή Σ. Γκανάτσιου είναι τι είδους ΜΕΘ πρόκειται να είναι η συγκεκριμένη που θα λειτουργήσει στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, από τη στιγμή που, σε έγγραφό του, με χθεσινή ημερομηνία, που υπογράφει ο ίδιος αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς, θα νοσηλεύονται, άνευ προκαθορισμένης διάρκειας υποστήριξης, εν αναμονής, εύρεσης κλίνης σε οργανωμένη ΜΕΘ της χώρας. Είναι κάτι που θα πρέπει να εξηγήσει λεπτομερώς ο διοικητής του νοσοκομείου ώστε να είναι αντιληπτό αν αυτό που θα λειτουργήσει στο Μαμάτσειο θα είναι “κανονική” ΜΕΘ, οργανωμένη όπως σε υπόλοιπα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα ή κάτι άλλο.