kozan.gr:Θέτει, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, ζήτημα ατομικής ευθύνης του κάθε εργαζόμενου, ο Πρόεδρος του Σπάρτακου, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια -ΣΕΕΝ- Δυτικής Μακεδονίας, Σταύρο Μωυσιάδη, ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη ενημέρωσης και μέτρων προστασίας του προσωπικού από την Covid-19 – Έμμεση στήριξη του Πρόεδρου του Σπάρτακου στη διοίκηση της ΔΕΗ

21 Δεκεμβρίου 2020
14:08

 

Την ώρα που ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια -ΣΕΕΝ- Δυτικής Μακεδονίας, Σταύρος Μωυσιάδης, κάνει λόγο για έλλειψη ενημέρωσης και μέτρων προστασίας του προσωπικού από την Covid-19, στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ , ο Πρόεδρος του Σπάρτακου, με ανακοίνωση του Σωματείου, είναι σε άλλο μήκος κύματος και θέτει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ζήτημα ατομικής ευθύνης, για να αλλάξει η κατάσταση, παρέχοντας, στήριξη, εμμέσως πλην σαφώς, στήριξη στη διοίκηση της ΔΕ.

Η ανακοίνωση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ:

Εφαρμογή και τήρηση, μέχρι κεραίας, του πρωτόκολλου για την αναχαίτιση του covid-19 ζητά ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με όλα του τα στελέχη και συνεχίζοντας την αγαστή συνεργασία με την ΔΕΗ, προσπάθησε να διασφαλίσει ότι στους χώρους εργασίας λαμβάνονται όλα τα μέτρα, τηρούνται όλοι οι κανονισμοί και εφαρμόζεται το πρωτόκολλο της Επιχείρησης, η οποία εξαρχής έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην αναχαίτιση του ιού.

Παρά το γεγονός ότι στην αρχή τα κρούσματα στους χώρους της ΔΕΗ ήταν ελαχιστότατα, σήμερα (και έχοντας περάσει από διάφορες φάσεις της πανδημίας) διαπιστώνονται πολλές περιπτώσεις κρουσμάτων σε εργαζόμενους.

Πριν η κατάσταση φθάσει να είναι εκτός ελέγχου, πριν η κατάσταση φθάσει να είναι μη αναστρέψιμη, το Σωματείο απευθύνει έκκληση σε όλους τους συναδέλφους να κάνουν τη δουλειά τους με κάθε δυνατή ασφάλεια, με κάθε μέτρο και κάθε κανόνα που είναι προς την κατεύθυνση αναχαίτισης του φονικού ιού.

Στην περίπτωση του covid-19 μάθαμε ότι και η παραμικρή «ατασθαλία» μπορεί να αποβεί μοιραία. Στη λογική αυτή δε θα πρέπει να υπάρχει ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ο παραμικρός εφησυχασμός. Το αντίθετο.

Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει όλους γερούς και δυνατούς.

Για να γίνει αυτό χρειάζονται:

  • ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑ

  • ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

  • ΣΥΝΕΠΕΙΑ

  • ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

  • ΥΠΟΜΟΝΗ

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αλλά είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ζήτημα ατομικής ευθύνης, να αλλάξει η κατάσταση.

Ευχόμαστε περαστικά στους νοσούντες, καλή δύναμη σε όλους και καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

16 σχόλια

  • Αρε Προεδρε συμπαθητικος εισαι αλλα δεν κανεις εσυ κουμαντο σττο σωματειο οταν βγαζεις τετοιες ανακακοινωσεις. ειναι δυνατον να βγαζεις τετοιες ενακοινωσεις και να μην ζητας απο τη διοικηση της ΔΕΗ εστω να εντεινει τους ελεγχους κτλ και να επικεντρωνεσαι μονο στους εργαζομενους. δεν καταλαβαινεις τιποτα
    ?

  • Καλά δε ντρέπεστε καθολου; Κατι εργαζόμενους που τους έχετε σε κατι «γραφιακια» 3-4 μαζί χωρίς παράθυρα ποιος τους βάζει εκει; Πλάκα μας κάνετε; Που απο τότε που βγήκαν κρούσματα υπάρχουν υπάλληλοι που πήγαιναν σε συγκεκριμένους χώρους και δε τους κάλεσε κανεις να κάνουν τεστ; Για ποια ατομική ευθύνη μιλάς;

  • Nα παραιτηθει ο προεδρος και να αναλαβει ο Μαστορας. Ετσι και αλλιως αυτος κανει κουμαντο και οποιαδηποτε στηριξη στην διοικηση της ΔΕΗ και την κυβερνηση δεν θα μας εκανε καμια εντυπωση. Σακη παρε τα ηνια αφου ετσι και αλλιως εσυ τα εχεις σε ολα τα θεματα

  • Κανονικά πρέπει να πάρει ο Νίκου έναν βούρδουλα και να βαράει τους εργαζομένους. Σαν δε ντρέπεσε ρε Μόσχο που βγάζεις τέτοιες ανακοινώσεις

  • Φίλε πρόεδρε για να χορέψεις ταγκό χρειάζονται δύο. Η ατομική ευθύνη και η κυβερνητική ευθύνη. Εάν νομίζεις ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται από πλευράς επιχείρησης έχουν καλώς, καλά κάνεις και ζητάς ατομική ευθύνη. Ωστόσο, δεν έχω ακούσει να έχουν κάνει τεστ όλοι οι εργαζόμενοι, να γίνονται ιχνηλατήσεις κρουσμάτων, να κρατούνται αποστάσεις στους χώρους εργασίας. Γι αυτό άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός και να μην δίνεις λαβές για σχόλια και αμφισβητήσεις.

  • Πρόεδρε για έλα μια βόλτα στα σκληρά, για έλα, έλα και δες εσύ αν υπάρχει ενημέρωση την ώρα που έχουμε κρούσματα σε οικογένειες έλα και πες αν γίνεται απολύμανση πχ στις μπουλντόζες, στα φορτηγά μετά από επιβεβαίωση κρουσματος. Πρόεδρε δεν φταις εσύ, εμείς φταίμε, αλλά στο χωριό μου λένε, τέτοια πρόβατα είμαστε τέτοιους αρχηγούς έχουμε

    • Ειδικά για τα σκληρά και επειδή τυχαίνει να ξέρω το θέμα πάρα πολύ καλά, πόσες μπουλντόζες και πόσα φορτηγά είχαν μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένο κρούσμα και χρειάζονταν απολύμανση; Τα κρούσματα στα σκληρά σε όλη την περίοδο της πανδημίας είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και φυσικά έχει γίνει απολύμανση στο χώρο κάθε κρούσματος.
      Επειδή αναφέρθηκες στα σκληρά θέλω να σε ρωτήσω τα εξής:
      1) Ξέρεις ότι εργαζόμενος των σκληρών που προσκόμισε χαρτί ασθένειας από εξωτερικό γιατρό με γνωμάτευση γαστρεντερίτιδα και που επρόκειτο να πάει στη δουλειά, με πρωτοβουλία των προϊσταμένων και του γιατρού της ΔΕΗ στάλθηκε για έλεγχο covid επειδή αμφισβήτησαν τη γνωμάτευση του εξωτερικού γιατρού και είχαν δίκιο γιατί ήταν θετικός και απομακρύνθηκε έγκαιρα, ενώ θα είχε κολλήσει και τους άλλους; Ταυτόχρονα απομακρύνθηκαν προληπτικά από το χώρο εργασίας οι στενές επαφές του στις οποίες έγινε στη συνέχεια τεστ και βγήκε αρνητικό.
      2) Ξέρεις ότι εργαζόμενος των σκληρών πήγε στο πρώην ΙΚΑ με συμπτώματα covid και ζήτησε να κάνει το τεστ και του είπαν ότι το τεστ δεν μπορεί να γίνει εκείνη τη στιγμή αλλά μετά από 4-5 μέρες αγνοώντας ότι αν αυτός ήταν θετικός (και ήταν θετικός) είχε έρθει σε επαφή με άλλους συναδέρφους του; Με άμεση κινητοποίηση των προϊσταμένων και του γιατρού της ΔΕΗ έγινε τεστ σε λιγότερο από 2 ώρες από τη στιγμή που το έμαθαν και αφού βγήκε θετικό, άμεσα έγινε ιχνηλάτηση και απομακρύνθηκαν από το χώρο εργασίας οι στενές επαφές στις οποίες έγινε στη συνέχεια τεστ και βγήκε αρνητικό;
      3) Ξέρεις ότι εργαζόμενος των σκληρών πήγε στο νοσοκομείο απόγευμα Σαββάτου με συμπτώματα και του έδωσαν ασθένεια και του συνέστησαν να πάει στο σπίτι του λέγοντάς του ότι το αποτέλεσμα του τεστ θα το μάθει από Δευτέρα ; Ξέρεις ότι οι προϊστάμενοί του και ο γιατρός της ΔΕΗ ενημερώθηκαν την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι και έκριναν ότι δεν έπρεπε να περιμένουν 1 μέρα αλλά τον έστειλαν για τεστ Κυριακή (μα είναι δυνατόν Κυριακή;) στις 4 το απόγευμα και έμαθαν στις 7 το απόγευμα ότι είναι θετικός με αποτέλεσμα να δρομολογηθεί άμεσα προληπτική απομάκρυνση ύποπτων επαφών από το χώρο εργασίας και μαζικός έλεγχος στο προσωπικό της ομάδας (με αρνητικό αποτέλεσμα);
      Τυχαίνει να γνωρίζω αυτά και πολύ περισσότερα για την προληπτική ενημέρωση τα διατιθέμενα μέσα κλπ, που για μένα δείχνουν αν μη τι άλλο ότι η ιεραρχία με τη βοήθεια του γιατρού της ΔΕΗ όχι μόνο νοιάζεται αλλά και δρα άμεσα και αποτελεσματικά, ωστόσο ο μεγάλος κίνδυνος υφίσταται από την έλλειψη υπεύθυνης και σοβαρής συμπεριφοράς ευτυχώς όχι πολλών αλλά λίγων επιπόλαιων εργαζομένων.

      • Για να αφιερώνω πολύτιμο χρόνο να απαντώ σε ανώνυμα σχόλια όπως τα παραπάνω μάλλον “δεν με κόβει καθόλου”. Δεν προτίθεμαι όμως να συνεχίσω να το κάνω, παρά μόνο αν πρόκειται για σχόλια που έχουν ονοματεπώνυμο και φυσικά σε αυτά θα απαντήσω και εγώ με ονοματεπώνυμο (και με στοιχεία).
        Καλά Χριστούγεννα με Υγεία σε όλους

  • ο Μόσχος και ο Μάστορας υποκαθιστούν την διοίκηση και μας μαλώνουν
    Στα τόσα χρόνια πού λείπουν από την δουλειά δεν ξέρουν τι συνθήκες επικρατούν μέσα.
    Διαγραφή τώρα από τον Σπάρτακο

  • Αυτό το μέχρι κεραίας με ξεπερνάει. Αλήθεια ποιος φωστήρας το σκέφθηκε, να τον πάρει ο Μπαμπινιότης συνεργάτη.
    Είστε “ατάσθαλοι” και ανεκδιήγητοι.
    Ρε πρόεδρε σήκω φύγε και άσε κάποιον άλλο πλέον, ξεφτιλίζεται η παράταξη, που με κόπο από την πρώτη μέρα ιδρύσεως του συνδικάτου έστησαν οι Αβραμίδης, Αποστολίδης, Κάτανας και βέβαια ο Αδαμίδης.

  • Πολύ καλά τα λέει ο πρόεδρος. Πολλοί κλαψουρίζουν σαν μικρά παιδιά ότι δεν έχουν ενημέρωση. Δεν υπάρχει χώρος από τον οποίο δεν έχει περάσει ο ΤΑΕ με τους τεχνικούς για ενημέρωση, δεν υπάρχει συνεργείο, χώρος αποδυτηρίων προσωπικού, γραφείο, στις εισόδους των οποίων δεν έχουν τοποθετήσει όλο το ενημερωτικό υλικό του ΕΦΚΑ και της ΔΥΑΕ ΔΕΗ. Στις αφίσες αυτές περιγράφονται όλα τα απαραίτητα βήματα για το σωστό πλύσιμο των χεριών , τη σημασία της μάσκας και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε σε περίπτωση που έχουμε κάποιο από τα συμπτώματα. Δεκάδες κιλά αντισηπτικά έχουν τοποθετηθεί και χιλιάδες μάσκες έχουν διανεμηθεί από τους ίδιους ανθρώπους. Τα κινητά συνεργεία του Υποτομέα της φύλαξης έχουν ανέβει σε όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους συναδέλφους κάνοντας συστάσεις και τονίζοντας ότι χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Κάποιοι όμως τα ισοπεδώνουν όλα και αρέσκονται μόνο σε κακόβουλες και ανεύθυνες κριτικές.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.