Αντιπρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών Καφεζαχαροπλαστείων Κοζάνης “Ερμής” Α. Βουτυρής: “Δεν πρόκειται να βρεθεί ούτε ένας ελεύθερος επαγγελματίας που μπορεί να πει ότι είναι ικανοποιημένος από τα μέτρα ανακούφισης που σχεδίασε η κυβέρνηση για να αμβλύνει τις συνέπειες του lock down”

24 Δεκεμβρίου 2020
08:17

Ας αρχίσουμε να μιλάμε λοιπόν. Έχουμε λάβει ως βοήθημα 800€ για τον Μάρτιο- Απρίλιο και 534€ για τον μήνα Μάιο. Μιλάμε η ενίσχυση των επιχειρήσεων είναι μέχρι σήμερα 1334€. Πάμε τώρα στην πολυδιαφημισμένη επιστρεπτέα προκαταβολή. Μιλάμε για δάνειο ξεκάθαρα. Το οποίο φυσικά δεν το πήραν όλοι.
Στην επιστρεπτέα προκαταβολή ν4 το 50% είναι μη επιστρεπτέο. Δηλαδή 2000€ σε μια εταιρεία με τρεις εταίρους (που είναι και η πλειοψηφία) έχει να μοιραστεί το 50% των 2000€. Δηλαδή 333€ σύνολο για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο. Άρα 1334€ στο πρώτο κύμα και 333€ στο δεύτερο κύμα σύνολο 1667€. Δηλαδή 151€ τον μήνα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως δεν μπορεί να ζήσει ο ίδιος με 800€ και ζητάει από εμάς να ζήσουμε με 151€ το μήνα.
Αααα ξέχασα τα 151€ δεν είναι μόνο για να ζήσουμε. Ταυτόχρονα με αυτά τα χρήματα πρέπει να συντηρηθεί και μια κλειστή επιχείρηση με κρατική εντολή που έχει πάγια έξοδα κατά μέσο όρο πάνω από 100€ ημερησίως ακόμα και κλειστή (η ανάλυση στην διάθεση του καθενός). Μάλλον ο “γουρλής” μας προσέλαβε τον David Copperfield ως σύμβουλο γιατί μόνο με μαγικά μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να βρεθεί ούτε ένας ελεύθερος επαγγελματίας που μπορεί να πει ότι είναι ικανοποιημένος από τα μέτρα ανακούφισης που σχεδίασε η κυβέρνηση για να αμβλύνει τις συνέπειες του lock down. Να υπενθυμίσω ότι η ΠΕ Κοζάνης είναι 21 μέρες περισσότερες κλειστή από όλη την υπόλοιπη χώρα και δεν έχει δωθεί κανένα είδους βοήθημα για αυτές τις μέρες. Αλλά και εκεί έχουμε εξαπατηθεί περί δήθεν ειδικού αλγορίθμου για την περιοχή μας που θα προσμετρηθεί στην επιστρεπτέα προκαταβολή ν4. (Παραμύθια της Χαλιμάς)
Είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους μας ότι δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει η παραμικρή βοήθεια.
Σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές που ζούμε δε μπορεί να μείνουν ασχολίαστα τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Ας καταπιούμε τις εξαιρετικές αστοχίες στη διαχείριση του Kορονοϊού, όπου πίσω από την ατομική ευθύνη προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί τις αμέτρητες ευθύνες τους για τις οποίες ούτε καν γίνεται λόγος…
Τους το χαρίζουμε..
Αυτό που δεν χαρίζεται όμως είναι το νοσηρό κλίμα φίμωσης της κάθε διαφορετικής φωνής και της οποιασδήποτε κριτικής. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά, σε τέτοιο βαθμό, από τη μεταπολίτευση και έπειτα τέτοια εναντίωση σε οποιαδήποτε φωνή ασκεί κριτική και ένας ολόκληρος μηχανισμός ελέγχου του κάθε τι που λέγεται. Βρισκόμαστε σε συνθήκες εγκλεισμού και ο καθένας εάν δεν έχει την τύχη να έχει χρήματα στην άκρη, παλεύει αντιμέτωπος με την ολέθρια καθημερινότητα.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιδεικνύει μια τεράστια αλλεργία στον αντίλογο και λογοκρίνει κάθε διαφορετική φωνή, Φαίνεται πως αυτή η κυβέρνηση θέλει να μας προπονήσει στο να μάθουμε να το βουλώνουμε και να έχουμε χαμηλά το κεφάλι.
Επειδή δεν μάθαμε έτσι κύριοι συνεχίζουμε να φωνάζουμε και να σας μεταφέρουμε αυτά που συμβαίνουν πραγματικά. Χωρίς ίχνος ντροπής
Στο πρώτο κύμα μας είπατε ότι φταίνε οι κομμουνισταί.
Στο δεύτερο ότι φταίει η πρώην κυβέρνηση.
Πλέον είμαστε σίγουροι όχι ότι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Αλλά πως πραγματικά δεν καταλαβαίνετε.
Η έπαρση και υπεροψία σας εκεί στα ανάκτορα των Βερσαλλιών είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν στην Βαστίλη. Εκεί τον ρόλο του Ροβεσπιέρου δεν θα τον αναλάβουν ούτε οι κομμουνισταί, ούτε η πρώην κυβέρνηση, αλλά εμείς η παραπλανημενή μεσαία τάξη που προερχόμαστε από τον δικό σας χώρο.
Σας ευχαριστούμε που μας διδάξατε ότι οι προσδοκίες πληγώνουν.
Δεν περιμένουμε πλέον τίποτα από κανέναν και σας αφήνουμε να πανηγυρίζετε μόνοι σας έτσι ξεδιάντροπα αφού με τις δικές μας θυσίες το μόνο που καταφέρατε να επιδείξετε δια στόματος του υπερυπουργού σας είναι οι λιγότεροι θάνατοι της πατρίδας μας σε σύγκριση με το Βέλγιο. Φυσικά δεν τολμάμε καμιά σύγκριση για τα μέτρα στήριξης της αγοράς με τις άλλες χώρες. Αλλά ξέχασα εκεί φταίνε οι κομμουνισταί..
Χρόνια πολλά, καλές γιορτές σε όλους με την ευχή μου να μην είναι άλλη απ’το υπέρτατο αγαθό. Υγεία και πάλι υγεία Όλα τα άλλα διορθώνονται.

41 σχόλια

  • Μπράβο επιτέλους να αρχίσουν να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους.Η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της τελευταίας 20ετιας,

    • Να μιλάμε να τα λέμε ολόκληρα όμως. Επιχείρηση με 1 υπάλληλο παίρνει τουλάχιστον 4000 € και με 6 εργαζόμενους 8.000 € και με 21 παίρνει 15.000 €. Με τους μισθούς πληρωμένους, έκπτωση στο ενοίκιο και διάφορα άλλα

      https://www.taxheaven.gr/news/51499/epistreptea-prokatabolh-4-mexri-30-noembrioy-oi-aithseis-h-diadikasia-kai-oi-proypooeseis-gia-thn-enisxysh-plhttomenwn-epixeirhsewn-toys-mhnes-septembrio-kai-oktwbrio-2020

      • Αυτό που δεν καταλάβαινετε είναι πως πρώτον τα μισά είναι δάνειο και δευτερον είναι χρήματα για τα έξοδα της επιχείρησης όχι για τους ιδιοκτήτες. Ο επιχειρηματίας δεν είναι άνθρωπος; Δεν τρώει? Δεν έχει παιδιά? Η ΝΔ βγήκε γιατί θα στήριζε τη μεσαία τάξη και τους επιχειρηματίες. Να το θυμάστε αυτό

      • Τα χρήματα στα οποία αναφέρεστε είναι δάνειο!! Δεν χάρισε κανένας χρήματα, είναι δάνειο!!
        Προς το παρόν μόνο η επιστρεπτέα προκαταβολή 4 μπορεί να επιστραφεί το 50%.. Όλες οι άλλες πρέπει να επιστραφούν ολόκληρες.. Να τα λέτε όλα αλλά να τα λέτε σωστά..

        • Και μάλιστα το 50% ισχύει μόνο αν καταφέρει η επιχείρηση να διατηρήσει τον αριθμό των εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2021, αλλιώς πρέπει να επιστραφεί όλο το κεφάλαιο. Όπως καταλαβαίνει κανείς, 1000 φορές καλύτερα δάσκαλος από το σπίτι!

  • Σωστός και τεκμηριωμένος λόγος. Το μόνο που δε με πείθει είναι πως μια επιχείρηση κλειστή έχει πάγια έξοδα 100 ευρώ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ!

    • Αν δεν είσαι επιχειρηματίας δε μπορείς να το καταλάβεις. Μόνο τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές των συνεταίρων και τα παγια ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ, ΤΗΛΕΘΈΡΜΑΝΣΗ, δημοτικά τέλη να υπολογίσεις, το ξεπερνάς.

  • Σε λίγο θα αρχίσουν οι νέοδημοκράτες να υπερασπιζονται τον κουλή που όλα τα κάνει σωστά αλλά μόνο αυτός οι βουλευτές καθώς και βολεμένοι το βλέπουν αυτό κανένας άλλος.

  • Μείωση ενοικίου τους έγινε …Επιστρεπταια προκαταβολή παίρνουν τους υπαλλήλους τους τους πληρώνει το κράτος Take away δουλεύουν δημοτικά τέλη και ασφαλιστικές εισφορές πήγαν πιο πίσω . Πόσο κλαψα πια ο κλάδος και ειδικά ο Βουτηρης με τα κομμουνιστικά μανιφέστα του υπάρχουν επαγγελματικές πολύ χειρότερα

  • Ε όχι και μας φίμωσαν Αλέκο. Μόνο στο Fox δεν βγήκατε εσύ κι ο πρόεδρος. Τότε τον κατηγορούσες ότι μιλάει πολύ. Τώρα μας φίμωσε η κυβέρνηση;

  • Ο άνθρωπος έχει δίκιο, δεν συγκρίνονται οι παροχές που δίνουν τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη σε σύγκριση με το δικό μας. Οι επιχειρηματίες είναι μόνοι τους!! Η εστίαση, το λιανέμποριο, ο αθλητισμος και ο πολιτισμός το 2020 απλά σταμάτησαν. Αν συνεχιστεί αυτό και το 2021 μιλάμε για ολική καταστροφή σε αυτους τομείς.

  • Στις επόμενες εκλογές πάλι “ΚΟΥΛΗ” δαγκωτό. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ το έργο του.
    ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

  • Αρκετά με τις καφετιέρες και τα καφενεία.
    Η εποχή αυτή τελείωσε ανεπιστρεπτί.
    Ας ασχοληθούμε με την παραγωγική εργασία και τις σοβαρές επιχειρήσεις.

    • Όπως Υπάλληλος του δημοσίου για παράδειγμα; Για ψάξε φωστήρα μου ποιά είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας με το μεγαλύτερο εισαγώμενο συνάλαγμα οέο; Καλά κατάλαβες, η εστίαση και ο τουρισμός! Λες να πέρασε ανεπιστρεπτί;

      • Βρε χαζούλη η κοζανη δεν έχει σχέση με την τουριστική βιομηχανία της χώρας.
        Τα καφενεία της , έκαναν χρήση οι υπάλληλοι της δεη και αργόσχολοι ή άνεργοι όπως εσυ και όχι τουρίστες.
        Όπως καταλαβαίνεις το ανωτέρω κοινό έχει περιοριστεί δραματικά και καθιστά ανύπαρκτη την ανάγκη για μεγάλο αριθμό καφενείων

      • Ποιος τουρισμός; Για την Κοζάνη μιλάμε αν έχεις καταλάβει, μόνο βαριά βιομηχανία έχουμε εδώ ( για λίγο ακόμα βέβαια) από Δεη και εταιρίες τρέφεται η περιοχή.

    • Η εστίαση όμως αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας μετά το δημόσιο. Ότι επηρεάζει τον κλάδο αυτό επηρεάζει άμεσα όλους τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας. Επίσης η συνεισφορά τους στο ΑΕΠ της χώρας είναι τεράστια γιατί ως γνωστόν η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός. Έτσι δεν νομίζω ότι μας αφήνει περιθώριο να αποκαλούμε μη σοβαρές αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.

      • Η βαριά βιομηχανία είναι ο βιομηχανικός τομέαςτην παραγωγή, κυρίως, των μέσων παραγωγής (πρώτες ύλες, καύσιμα, εργαλεία, εξοπλισμός). Η βαριά βιομηχανία περιλαμβάνει τμήματα των εξορυκτικών και μεταποιητικών βιομηχανιών. Αυτό το μαύρο και μη σιδηρούχα μεταλλουργία, την ανάπτυξη των ορυχείων, της ενέργειας των καυσίμων, της μεταλλουργίας, κατασκευή μηχανών και της αμυντικής βιομηχανίας. Βαριά βιομηχανία περιλαμβάνει νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, βιομηχανία φυσικού αερίου, βιομηχανία οικοδομικών υλικών, επεξεργασίας ξύλου και η βιομηχανία χαρτοπολτού και χαρτιού, χημικών και πετροχημικών προϊόντων. Η σταθερή και συνεχής ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανίας είναι ζωτικής σημασίας για τον εκσυγχρονισμό των κορυφαίων κλάδων της εθνικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών που παράγουν καταναλωτικά αγαθά και τη γεωργία βιομηχανία. Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού της χώρας εξαρτάται άμεσα από την ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανίας.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

        • Συμφωνώ, αλλά αυτά σε άλλες χώρες,στην Ελλάδα έχει διαλυθεί αυτός ο τομέας συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις. Οπότε ας πάρουμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως έπρεπε να είναι.

  • Μαζί σου..και άργησες να τα πεις, για να μην πω και για το δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Δευτέρα όπου δεν είδαμε καμιά μαχητικότητα, μόνο ευχαριστίες για το αυτονόητο, ούτε κόκκινες γραμμές από τον Δήμαρχο.

  • Δυστυχώς στην αναγκαιότητα των μέτρων πλήττονται γενικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες.Η κυβερνηση εχει πάρει πολλά μέτρα για την στήριξη αλλά δυστυχώς μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα τα προβλήματα είναι υπαρκτά.Ειναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δυστυχώς υπάρχει σε όλο τον κόσμο.Υπομονή για όλους.

  • οποιος ψηφισε τον Αχρηστο τον Μητσοτακη ηξερε τι καταστροφη εφερνε στην χωρα.
    Οταν δηλωνει ιδιος οτι δεν μπορει να ζησει με 800 ευρω αλλα εχει την απαιτηση εσυ να ζησεις με λιγοτερα, τι περιμενεις τοτε ανθρωπακι??
    Φατε τωρα ακραιο νεοφιλελευθερισμο απο τον Μωυση

  • Παιδια βλεπω πως ειναι μεγαλη η ανηςυχια σας για τα βοηθηματα ψιχουλα που σας δινει η κυβερνηση αλλα να ξερετε πως οση βοηθεια και να σας δωθει ακομη και χιλιαδες ευρω, με οσα σχεδιαζουν να κανουν δε θα ορθοποδησετε ποτε. Ουτε πασχα θα σας ανοιξουν. Βρειτε αλλες λυσεις πιεσης προς την κυβερνηση για το ανοιγμα των καταστηματων σας. Σας τα λεω εντελως ηρεμα για να μη βρεθειτε προ εκπληξεως σε λιγους μηνες

  • Αντί για τυχαία παραδείγματα να μας πει συγκεκριμένα πόσα πήρε η επιχείρησή του. Διότι σύμφωνα με το προσωπικό πρέπει να πήρε αρκετές χιλιάδες ευρώ και όχι 151 ευρά

    • Δεν είναι τυχαία τα παραδείγματα, είναι ακριβώς τα λεφτά που πήρε μια επιχείρηση σαν βοήθημα. Αν αναφέρεστε στις επιστρεπταίες προκαταβολές (τις οποίες δεν πήραν όλες οι επιχειρήσεις) τότε το ξαναγράφουμε. Είναι ΔΑ-ΝΕΙ-Ο. Δάνειο που πρέπει να επιστραφεί από τον Ιανουάριο του 2022 σε 24-48 έντοκες δόσεις. Τι διαφορά μεταξύ ενίσχυσης και δανείου ελπίζω να την καταλαβαίνεται.

  • Και πολλά σας δίνουν. Κανονικά θα έπρεπε να σας δίνουν το 70% απο τα κέρδη που δηλώσατε στην εφορία πέρυσι τους αντίστοιχους μήνες.Για να δούμε και τι πρόσφερατε εσείς στο κράτος Γιατί λέτε που είναι το κράτος. Όχι μονο να δηλώνω λίγα κερδη, άρα να μην πληρώνω εφορία, αλλά από την άλλη να με αποζημιώνει το κράτος.

    • Συμφωνώ μαζί σου . το 70% των περσινών κερδών για να δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος. Το Κράτος δεν έχει λεφτόδενδρο τα ταμεία γεμίζουν από ΦΠΑ και Φόρούς αν δεν κόβετε αποδείξεις που θα τα βρεί

  • Και γω δε χρωστάω σε κανέναν και συμβάλλω στην πρωτογενή παραγωγή.
    Δουλεύω από τα δεκαπέντε.
    Έχω πρόσφερει τρόφιμα πρώτης ανάγκης στον κόσμο της Κοζάνης.
    Θα με βγάλετε και μένα σε ένα άρθρο να πω αυτά που θέλω όπως ο κύριος βούτυρος???

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.