Την τύχη του προγράμματος σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση 120 απινιδωτών στη Δυτική Μακεδονία, αναζητά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο περίπου, ο υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Αιμοδοτών Φούφα Εορδαίας και παρά τις προσπάθειες του δεν έχει βρει τίποτε μέχρι στιγμής.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως ισχυρίζεται ο Ιωσήφ Παρλάνης, εγκρίθηκε το 2019 επί θητείας του προηγούμενου Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, μετά την εκπόνηση Μελέτης από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και προέβλεπε την εγκατάσταση για την περιοχή της Εορδαίας, 17 απινιδωτών στις Κοινότητες Φούφα, Αναρράχης, Πύργων, Ερμακιάς, καθώς και  στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Σε επαφή του με τον νυν  Αντιπεριφερειάρχη της Π Ε Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη την προηγούμενη χρονιά για την αξιοποίηση των απινιδωτών, ο τελευταίος ανέφερε ότι θα διανεμηθούν τον Σεπτέμβριο του 2020 κι έκτοτε παρά τις τηλεφωνικές του απόπειρες για να μιλήσει μαζί του, όπως ισχυρίζεται ο κ. Παρλάνης, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Όπως ανέφερε ο κ. Παρλάνης, «Ζητώ να μάθω εάν συνεχιστεί το πρόγραμμα, εάν μας δώσουν τα σωτήρια μηχανήματα, διαφορετικά θα βρούμε τρόπους να εγκαταστήσουμε τον απινιδωτή που προοριζόταν για το Φούφα, γιατί τον χρειαζόμαστε». Σε επικοινωνία μας με τον κ. Τσιούμαρη μας παρέπεμψε στον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Κοινωνικής Μέριμνας Ηλία Τοπαλίδη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ