Προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας/Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 – Επιχορήγηση 70% στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

19 Ιανουαρίου 2021
16:03

 

Επιχορήγηση 70% στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικής τους θέσεις δίνεται στο πλαίσιο της νέας Πρόσκλησης «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας/Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία», την οποία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας (ΕΠ ΔΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα του Άξονα 3 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Η συγκεκριμένη Δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας (μεταποίηση, τουρισμός, εμπόριο, υπηρεσίες, κατασκευές, μεταφορές, κ.λ.π.) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που είναι και οι Δικαιούχοι της Δράσης.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης, στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 5.500.000 ευρώ, εκ των οποίων το 1.000.000 ευρώ θα κατανεμηθεί σε επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν την επένδυση τους σε περιοχές Ολοκληρωμένης Χωρικής Παρέμβασης (ΟΧΕ) αξιοποίησης των λιμνών Δυτικής Μακεδονίας και τα 1.500.000 ευρώ θα κατανεμηθούν σε επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν την επένδυση τους σε περιοχές παρέμβασης των Επιχειρησιακών Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, την Καστοριά, την Φλώρινα και τα Γρεβενά. Περισσότερες πληροφορίες για τις ως άνω περιοχές μπορείτε να βρείτε στα παραρτήματα XV και XVI της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας (ΕΠ ΔΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι επιχειρήσεις, μέσω της Δράσης, έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν σε ποσοστό επιχορήγησης 70% τα επενδυτικά τους σχέδια ελάχιστου αιτούμενου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 15.000 ευρώ και μέγιστου 280.000 ευρώ για την υλοποίηση δαπανών όπως :

  • Κτηριακές εγκαταστάσεις και περιβάλλοντος χώρος (Ανέγερση-Ανακαίνιση-Διαμορφώσεις), Αγορά Εξοπλισμού, Μηχανημάτων και Λογισμικών,
  • Αγορά Μεταφορικών Μέσων Επαγγελματικής και Μικτής/πολλαπλής χρήσης, έως εννέα (9) θέσεις,
  • Κατασκευή Ιστοσελίδας/E-shop,
  • Πιστοποίηση προϊόντων/υπηρεσιών
  • Σύνταξη & παρακολούθηση επενδυτικού σχεδίου
  • Λειτουργικές Δαπάνες
  • Μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού

Στον προϋπολογισμό του επενδυτικό σχεδίου που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση, οι δαπάνες θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα ποσοτικά και ποσοστιαία όρια σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης. Η διάρκεια υλοποίησης των έργων δε θα μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες από την ημερομηνία της έκδοσης της απόφασης ένταξης τους στην εν λόγω Δράση.

Η Δράση διέπεται από τον Κανονισμό DeMinimis [(ΕΚ)1407/2013] και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας και τον Ενδιάμεσο Φορέα (ΕΦ)-ΕΦΕΠΑΕ.

Η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης (προτάσεων) είναι ηλεκτρονική. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται το διάστημα από 27/01/2021 ώρα 13:00 έως και 31/03/2020 ώρα 15:00.

Το πλήρες κείμενο της Απόφασης, καθώς και όλο τα αναγκαίο πληροφοριακό υλικό (ερωτήσεις-απαντήσεις, υποβολή αίτησης, επιλέξιμοι ΚΑΔ, ενδεικτικά υποδείγματα δικαιολογητικών και Υπεύθυνων Δηλώσεων, κ.λ.π) είναι αναρτημένα στη σελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση www.pepdym.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα – ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr), του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης – Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας ΑΜΚΕ – ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ (www.kepaanem.gr), της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε.- ΑΝΚΟ (www.anko.gr), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr) και στο www.ependyseis.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι για αναλυτικές πληροφορίες και διευκρινίσεις επί της Αναλυτικής Πρόσκλησης και της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης μπορούν να απευθύνονται :

α) στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr,

email:pdm@ekepa.gr, info@ekepa.gr,

β) στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τηλ. 2461/24022 , anko@anko.gr.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας www.kepaanem.gr (πεδίο “Στείλε το ερώτημά σου” στη διεύθυνση :https://kepaanem.gr/steiletoerotimasou/) και να απευθύνονται και στα κατά τόπους Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια.

6 σχόλια

  • Κόψε το λαιμό σου βρες τα χρήματα να υλοποιήσεις την επένδυση, και αφού μας φέρεις τα εξοφλημένα τιμολόγια και τα αποδεικτικά πληρωμής από την τράπεζα, θα σου επιστραφεί το 70%. Αυτό μόνο βοήθεια δεν είναι! Με τις τράπεζες να μη δίνουν ούτε σεντς, πίστωση από πουθενά, ένα χρόνο καραντίνα και ταμεία άδεια, ποιός θα τολμήσει να το κάνει πέρα από λίγους έχοντες; Σοβαρευτείτε κσι αλλάξτε τους όρους!

    • Για τους λίγους έχοντες γίνονται αυτού του είδους τα προγράμματα. Οι ίδιοι με τους μεγάλους τζίρους που θα παρουν την επιστρεπτέα προκαταβολή , οι ίδιοι που έχουν μεγάλα επιχειρηματικα δάνεια και τώρα με τον κορωνοιο τους τα επιδοτουν, γενικά οι ίδιοι και οι ίδιοι. Και ύστερα απορούμε γιατί δεν αναπτύσσεται τίποτα

  • Νέες υπό σύσταση, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αποκλείεται να βρουν το κεφάλαιο για, να υλοποιήσουν το πρόγραμμα. Μόνο για λίγους πάλι! Οι υπόλοιποι στον Καιάδα. 1800 ευρώ για 6 μήνες καραντίνα και πολύ μας είναι!!!!

  • ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ” ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΑ 40.000 ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ. ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΩΡΓΟ…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.