Η απορία μου είναι πώς στο Βόιο που το σύνολο του πληθυσμού του ανήκει στην τρίτη ηλικία δεν δημιουργήθηκε εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου (Γράφει ο Βασίλης Παπαδημούλης)

8 Φεβρουαρίου 2021
16:07

Ο κοροναϊός Covid -19 έχει ήδη αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς, ενώ ο φόβος για μια άνευ ελέγχου διάδοση του κινείται ως Δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι μας Οι κάποτε πολυσύχναστες πλατείες, εστιατόρια, καφετέριες ακόμη και τα καφενεία, έχουν παντού ερημώσει λόγω των μέτρων που λαμβάνονται απέναντι στην αόρατη απειλή του φονικού ιού, θέτοντας κάθε μέρα νέα δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Η ελπίδα ήρθε με το εμβόλια. Μας χαροποίησε μάλιστα ιδιαίτερα οτι δόθηκε προτεραιότητα στους εμβολιασμούς στα άτομα μεγάλης ηλικίας. Και η απορία μου είναι πώς στο Βόιο που το σύνολό του πληθυσμού του ανήκει στην τρίτη ηλικία δεν δημιουργήθηκε εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου. Τόσο αδιαφορία υπάρχει από το κράτος για αυτή την περιοχή. Σήμερα ένας κάτοικος του Άνω Βοΐου για να εμβολιαστεί πρέπει να πάει στην Κοζάνη, την Πτολεμαίδα ή την Βέροια!!!!
Κανένας δεν ενδιαφέρεται αν οι γέροντες του Βοΐου έχουν την δυνατότητα αυτή, με τι πενιχρές συντάξεις την ελπίδα ότι θα θωρακιστεί απέναντι στον φονικό ιό. Κανένας δεν ενδιαφέρεται αν οι γέροντες του βοίου έχουν την δυνατότητα αυτή, με τις πενιχρές συντάξεις που παίρνουν η αν έχουν τις αντοχές για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Μην ξεχνάμε πώς το σύνολο των χωριών του άνω Βοΐου δεν έχει συγκοινωνία και για την μετακίνηση του οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν ταξί. Όταν ρώτησα γιατί δεν γίνονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο υγεία Τσοτυλίου πήρα την απάντηση πώς δεν υπάρχουν ακόμη τα ψυγεία!!. Καλά τόσο δύσκολο είναι να εξασφαλισθούν αυτά τα ψυγεία; Έχουν μεγαλύτερη αξία τα ψυγεία από την ζωή των Βοιοτών; Είναι ντροπή να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι γιατί κάποιοι καρεκλοκένταυροι δεν φρόντισαν την έγκαιρη μεταφορά ψυγείων στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου και κάνουν τους κατοίκους της περιοχής να αισθάνονται πολίτες τρίτης κατηγορίας!
Αλλά δυστυχώς οι Βοιότες δεν διεκδικούν, δεν ξεσηκώνονται ποτέ και γιαυτό δεν τους υπολογίζει κανένας

5 σχόλια

    • Είμαστε Κράτος το οποίο χρεοκόπησε. Εάν κάποιοι αδιαφορούν είναι επειδή δεν βάζουν σε ένα αυτοκίνητο τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν στα Νοσοκομεία. Όλα τα άλλα εκ του πονηρού γιατί δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το κόστος του εξοπλισμού και του σχεδιασμού των εμβολιασμών. Μόνο εύκολη κριτική και δεν σας τιμά.

      • Σοβαρά τώρα;
        1018 εμβολιαστικα κέντρα προανηγγειλαν και το Βόιο δεν έχει κανένα; Με τις ομαδες που υποτίθεται ότι επείγει ο εμβολιασμός τους; Ο παππούς και η γιαγιά από τον Πενταλοφο πχ μέχρι να πάνε και να έρθουν Κοζάνη η Καστοριά θα έχουν φύγει!
        Το κράτος αν χρεοκόπησε να σταματήσει την λειτουργία του και να κόψει τους μισθούς των κυβερνητικών κι όχι μόνο.
        Ο καθένας μας, πληρώνει και πλήρωνε τα μαλλιά της κεφαλής του για να έχει υποτυπώδη κάλυψη.
        Εξυπνακηδες όλοι εδώ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.