Ο κοροναϊός Covid -19 έχει ήδη αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς, ενώ ο φόβος για μια άνευ ελέγχου διάδοση του κινείται ως Δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι μας Οι κάποτε πολυσύχναστες πλατείες, εστιατόρια, καφετέριες ακόμη και τα καφενεία, έχουν παντού ερημώσει λόγω των μέτρων που λαμβάνονται απέναντι στην αόρατη απειλή του φονικού ιού, θέτοντας κάθε μέρα νέα δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Η ελπίδα ήρθε με το εμβόλια. Μας χαροποίησε μάλιστα ιδιαίτερα οτι δόθηκε προτεραιότητα στους εμβολιασμούς στα άτομα μεγάλης ηλικίας. Και η απορία μου είναι πώς στο Βόιο που το σύνολό του πληθυσμού του ανήκει στην τρίτη ηλικία δεν δημιουργήθηκε εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου. Τόσο αδιαφορία υπάρχει από το κράτος για αυτή την περιοχή. Σήμερα ένας κάτοικος του Άνω Βοΐου για να εμβολιαστεί πρέπει να πάει στην Κοζάνη, την Πτολεμαίδα ή την Βέροια!!!!
Κανένας δεν ενδιαφέρεται αν οι γέροντες του Βοΐου έχουν την δυνατότητα αυτή, με τι πενιχρές συντάξεις την ελπίδα ότι θα θωρακιστεί απέναντι στον φονικό ιό. Κανένας δεν ενδιαφέρεται αν οι γέροντες του βοίου έχουν την δυνατότητα αυτή, με τις πενιχρές συντάξεις που παίρνουν η αν έχουν τις αντοχές για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Μην ξεχνάμε πώς το σύνολο των χωριών του άνω Βοΐου δεν έχει συγκοινωνία και για την μετακίνηση του οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν ταξί. Όταν ρώτησα γιατί δεν γίνονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο υγεία Τσοτυλίου πήρα την απάντηση πώς δεν υπάρχουν ακόμη τα ψυγεία!!. Καλά τόσο δύσκολο είναι να εξασφαλισθούν αυτά τα ψυγεία; Έχουν μεγαλύτερη αξία τα ψυγεία από την ζωή των Βοιοτών; Είναι ντροπή να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι γιατί κάποιοι καρεκλοκένταυροι δεν φρόντισαν την έγκαιρη μεταφορά ψυγείων στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου και κάνουν τους κατοίκους της περιοχής να αισθάνονται πολίτες τρίτης κατηγορίας!
Αλλά δυστυχώς οι Βοιότες δεν διεκδικούν, δεν ξεσηκώνονται ποτέ και γιαυτό δεν τους υπολογίζει κανένας