Πτολεμαΐδα: Διαμαρτυρία σπουδαστών ΟΑΕΔ – ΕΠΑΣ την Παρασκευή

8 Απριλίου 2021
12:22

Tη διαφωνία τους στην αλλαγή του Νόμου 4763/2020 για την τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση που «υποβαθμίζει τα πτυχία τους» εκφράζουν οι σπουδαστές της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ ΕΠΑΣ Πτολεμαΐδας και διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, Παρασκευή, στις 11 το πρωί στην Κεντρική πλατεία, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Ο νόμος του 2006 όριζε ότι με την αποφοίτησή τους από τη Σχολή θα λάβουν την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος και το πτυχίο τους, ενώ με τον νέο νόμο, «που κρίνουν αντισυνταγματικό γιατί παραβιάζει την μεταβατική περίοδο», θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις για να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους. Ζητούν την τροποποίηση του νόμου και την  επάνοδό τους στην πρότερη κατάσταση (2006), θεωρώντας ότι «πέραν της υποβάθμισης των πτυχίων τους», θα αμφισβητηθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, υποχωρώντας από το επίπεδο «4» στο επίπεδο «3», και τονίζουν ότι «θέλουμε πτυχίο και όχι βεβαίωση παρακολούθησης μαθημάτων».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

  • Μπράβο στα παιδιά. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι ωρομίσθιοι, οι αναπληρωτές τι κάνουν; Η απάντηση είναι τίποτα. Οι μόνιμοι ούτε καν ενδιαφέρονται. Τους νοιάζει μόνο ο μισθός τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.